Vegetariskt
Pasta primavera med sparris och citron
En vegetarisk pastarätt som passar som lyxig vardagsrätt eller imponerande bjudrätt.
Ingredienser
4 portion
340 g Kungsörnen Ekologisk Spaghetti
1 knippe grön sparris
70 g Mâchesallad
1 st citron
1 näve pinjenötter
2 msk olivolja
Smör till stekning
Till servering:
Riven parmesanost
Svartpeppar
Salt
Olivolja
Så här tillagar du receptet (20 minuter):
1. Börja med att torrosta pinjenötterna i en het stekpanna. De ska få en gyllenbrun färg men absolut inte brännas vid. Se till att röra om i pannan ofta.
2. Skölj sparrisen och skär bort en bit av den hårda rotändan. Skär sparrisen i 2-3 bitar och stek den i smör tills den mjuknar något. Salta.
3. Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen.
4. Under tiden spaghettin kokar: riv den gula delen av citronens skal (zesten) fint och blanda den med olivolja. Skölj mâchesalladen.
5. Blanda olivolja och citronzest väl med den nykokta spaghettin. Vänd även ned smörstekt sparris och mâchesallad. Strö över pinjenötterna.
6. Servera med riven parmesan, svartpeppar och salt. Ringla gärna lite mer god olivolja över.