PÅSKTÅRTA MED MARÄNG

c864a917-965e-444f-824f-d49e07234e04

Mellan fluffiga mandelmarängbottnar gömmer sig syrlig hallongrädde och vaniljrabarber.

Ingredienser:

12 bitar

Bottnar:

6 äggvitor

1 dl strösocker

1 krm salt

4 dl florsocker

4 dl mandelmjöl

2 msk mandelspån

Fyllning:

4 rabarber

3 msk strösocker

3 msk vatten

3 dl Arla® vispgrädde

2 msk strösocker

1 krm vaniljpulver

450 g hallon

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitor, socker och salt till en fast maräng. Vänd ner florsocker och mandelmjöl. Bred ut 3 rundlar ca 20 cm i diameter, på plåtar med bakplåtspapper. Strö över mandelspån. Grädda ca 20 min. Låt svalna. Skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Koka ihop med socker och vatten, ca 5 min. Låt kallna. Vispa grädde, socker och vaniljpulver. Vänd ner hälften av hallonen i grädden. Fördela hallongrädden och rabarbern mellan bottnarna. Toppa tårtan med resten av hallonen.