Tårta till Påsk
PÅSKTÅRTA MED MARÄNG
Mellan fluffiga mandelmarängbottnar gömmer sig syrlig hallongrädde och vaniljrabarber.
Ingredienser:
12 bitar
Bottnar:
6 äggvitor
1 dl strösocker
1 krm salt
4 dl florsocker
4 dl mandelmjöl
2 msk mandelspån
Fyllning:
4 rabarber
3 msk strösocker
3 msk vatten
3 dl Arla® vispgrädde
2 msk strösocker
1 krm vaniljpulver
450 g hallon
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitor, socker och salt till en fast maräng. Vänd ner florsocker och mandelmjöl. Bred ut 3 rundlar ca 20 cm i diameter, på plåtar med bakplåtspapper. Strö över mandelspån. Grädda ca 20 min. Låt svalna. Skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Koka ihop med socker och vatten, ca 5 min. Låt kallna. Vispa grädde, socker och vaniljpulver. Vänd ner hälften av hallonen i grädden. Fördela hallongrädden och rabarbern mellan bottnarna. Toppa tårtan med resten av hallonen.