OSTSNURROR MED DILL, KRÄFTOR OCH VÄSTERBOTTENSOST®

INGREDIENSER

1 PKT FÄRSK SMÖRDEG
2–3 DL VÄSTERBOTTENSOST®, RIVEN
2 MSK GRÄSLÖK, FINKLIPPT
1 ÄGGULA
2 MSK DILL, HACKAD
1⁄2 TSK FLINGSALT
1⁄2 CITRON
1 DL CRÈME FRAICHE
125 G KRÄFTSTJÄRTAR
1⁄2 KNIPPE DILL
SALT OCH PEPPAR

GÖR SÅ HÄR

 30 MIN

Pajdeg: Rulla ut smördegen plant i en bakplåtspappersklädd långpanna.
Fördela riven Västerbottensost, hackad dill, gräslök och flingsalt jämnt över degplattan.
Rulla samman smördegen från kortsidan och pensla skarven med en uppvispad äggula.
Skär rullen i ca 1 cm tjocka skivor.
Grädda snurrorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Tag ut och låt svalna.


Topping: Rör samman créme fraiche och rivet skal från 1⁄2 citron, krydda med salt och svartpeppar.
Klicka ut på snurrorna och toppa med lite kräftstjärtar och dill strax före servering.