Bjud på en läcker minipaj
Minipajer med bakad tomat & fetaost
Ingredienser
8 små pajer
Pajdeg
150 g smör
3 ¾ dl Kungsörnen Kärnvetemjöl Fullkorn
½ tsk salt
2 msk kallt vatten
Fyllning
2 dl crème fraiche
3 ägg
2 tsk dijonsenap
½ kruka timjan
Salt och peppar
200 g fetaost
10-12 körsbärstomater
Så här tillagar du receptet (1 timme 30 min):
1. Hacka samman smör, mjöl och salt till en smulig massa för hand eller i en matberedare. Tillsätt vattnet och rör ihop till en deg.
2. Dela degen i 8 lika stora bitar. Kavla ut till rundlar mellan bakplåtspapper, lägg degrundlarna i mindre pajformar, ca 7 cm i diameter. Nagga med en gaffel och låt vila i frysen ca 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 200°. Grädda pajformarna ca 15 minuter, eller tills pajerna fått fin färg.
4. Öka ugnsvärmen till 225°. Blanda crème fraiche, ägg och dijonsenap. Repa bladen från timjankvistarna och blanda ner dem i smeten. Smaka av med salt och peppar. Fyll pajskalen med äggstanning till hälften. Toppa varje paj med kvartade tomater och fetaost skuren i tärningar.
5. Grädda ca 10-15 minuter eller tills pajerna fått fin färg. Låt svalna och garnera med timjan.