Matcha plättar med räkor, ägg och dill
Plättsmeten smaksätts med matcha-pulver vilket är ett malet japanskt te med härligt grön färg och en smak som drar åt gräs. Det passar helt perfekt tillsammans med räkor, majonnäs och ägg!
Ingredienser
4 portioner
Plättsmet
- 2 ägg
- 6 dl mjölk
- 2 ½ dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete
- 3/4 tsk salt
- 1 msk matchapulver (kan uteslutas)
- 1 msk smör
Till servering
- 4 ägg
- Gräslök
- 200 g skalade räkor
- 1 dl majonnäs
Så här tillagar du receptet (40 minuter):
Vispa äggen i en skål tillsammans med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet. Vispa ner resten av mjölken, matchapulvret och saltet. Smält smöret och blanda ner det i smeten.
Hetta upp en plättlagg. Stek plättarna i smör i några minuter på varje sida.
Koka äggen. Skala och bryt i mindre bitar. Hacka gräslöken.
Lägg några plättar på hög, fördela majonnäs, ägg, räkor och gräslök ovanpå. Servera!