Matcha plättar med räkor, ägg och dill

Plättsmeten smaksätts med matcha-pulver vilket är ett malet japanskt te med härligt grön färg och en smak som drar åt gräs. Det passar helt perfekt tillsammans med räkor, majonnäs och ägg!

Ingredienser

4 portioner

Plättsmet

Till servering

  • 4 ägg
  • Gräslök
  • 200 g skalade räkor
  • 1 dl majonnäs
Så här tillagar du receptet (40 minuter):

Vispa äggen i en skål tillsammans med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet. Vispa ner resten av mjölken, matchapulvret och saltet. Smält smöret och blanda ner det i smeten.

Hetta upp en plättlagg. Stek plättarna i smör i några minuter på varje sida.

Koka äggen. Skala och bryt i mindre bitar. Hacka gräslöken.

Lägg några plättar på hög, fördela majonnäs, ägg, räkor och gräslök ovanpå. Servera!