Grilla kyckling till perfektion - Gabriel Jonsson lär dig hur
Mästerkockens bästa grilltips
Äntligen är den här, grillsäsongen! Lönnebergas ambassadör Gabriel Jonsson ger sina bästa grilltips och har även tagit fram två rykande färska recept som Mygate Magazine fått ta del av och som kommer publiceras senare i veckan.
– Det är inte svårt att laga kyckling till perfektion. Du behöver ta hänsyn till vilken del av kycklingen du ska grilla, var på grillen du placerar kycklingen och hur länge du grillar, säger Gabriel Jonsson, ambassadör för Lönneberga och vinnare av Sveriges mästerkock 2019.
Topp 3 grilltips för kyckling
Lårfilén är fetare och därför mer förlåtande, dvs kan grillas längre/hårdare och fortfarande vara saftig, jämfört med en mer mager bröstfilé som du måste passa noga så att den inte blir torr.
Grilla kyckling med skinn på hög värme med skinnsidan ner så att det blir krispigt och får fin färg.
Låt kycklingen gå klart på indirekt värme/lägre temperatur, till 72 grader, för ett saftigt resultat.