Matcha mat & dryck
Små löjromspizzor med manchego
Små, underbart goda löjromspizzor som är perfekta att servera som tilltugg på festen.
INGREDIENSER
12 små pizzor
Pizzadeg
25 g jäst
0,5 tsk salt
1 tsk socker
0,5 dl olivolja
1,5 dl vatten
3 dl vetemjöl
PS Du kan också använda färdig pizzadeg, för ett snabbare resultat!
Topping
1 dl crème fraiche
2 dl riven manchegoost
300 g löjrom
1 kruka dill
1 silverlök, tunt skivad
Svartpeppar ur kvarn
Olivolja
GÖR SÅ HÄR
Blanda jäst, salt, socker, olja och vatten i en bunke. Rör ner mjölet litet i taget tills konsistensen känns bra. Låt jäsa under duk i cirka 1 timme.
Kavla sedan ut små pizzor och toppa med crème fraiche och manchegost för gräddning i 200 C tills de fått gyllenbrun yta.
Toppa till sist pizzorna med löjrom, hyvlad silverlök, dill, svartpeppar och litet strimlad olivolja.
Vintips: Anna de Codorníu Organic Brut