Snabbmat när den är som allra bäst, och lyxigast!
Lobster rolls – korvbröd med krämig hummerfyllning
Snabbmat när den är som allra bäst, och lyxigast!
Hummerfyllda korvbröd har sedan en tid tillbaka varit populära i USA, och vi förstår varför – smörstekt korvbröd fyllt med en krämig hummerröra med smak av citron och gräslök är helt enkelt oemotståndligt. Skurna i mindre bitar passar de perfekt som tilltugg till drinken, men tillsammans med en sallad kan de även ätas till för- eller varmrätt.
4 portioner
Fyllning
2 kokta humrar (kan ersättas med kräftstjärtar och/eller räkor)
1 knippe gräslök
½ citron, ekologisk
1 dl majonnäs
½ dl crème frâiche
½ tsk dijonsenap
Till servering
Sallad
8 Korvbrödsbagarn Korvbröd Havre & Dinkel
Salt och nymalen svartpeppar
Några droppar tabasco eller annan het sås, alternativt en nypa cayennepeppar
Smör till stekning
Gör så här:
Dela humrarna på hälften. Krossa klorna lätt med en nötknäppare eller baksidan av knivskaftet och plocka ur hummerköttet. Hacka köttet grovt och lägg i en skål.
Finskär gräslöken. Skölj citronen noga och finriv det yttersta skalet.
Rör samman majonnäs, crème fraîche, senap, gräslök (spara lite till garnering) och citronskal i en skål. Blanda ner hummerköttet och smaka av med salt, peppar, citronsaft och tabasco/chilisås/cayennepeppar.
Skölj och torka salladen.
Smörstek korvbröden i en stekpanna.
Lägg några salladsblad på varje bröd och toppa med hummerröran.
Garnera med gräslök och servera!