Kocken tipsar - Catarina König
Ciabatta med mozzarellakräm komponerat Catarina König

Catarina König har tagit fram mackornas macka. Mozzarella mixas till en härlig kräm som samsas med
basilikamarinerade tomater och parmaskinka på en krispig ciabatta. Enkelt och alldeles underbart.

Tillagning: 25 minuter
Ingredienser: 4 personer
4 ciabatta
2 paket Granarolo Mozzarella eller 1 paket Granarolo Mozzarella Maxi
0,5 dl Smetana
250 g mixtomater (röda, gula gröna)
0,5 dl Olivolja De Cecco Classico
½ kruka basilika
1 liten vitlöksklyfta
½ citron, rivet skal
8 skivor parmaskinka
20 g ruccola
Flingsalt & svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär tomaterna i små kvartar och lägg i en skål. Mixa olivolja, basilikablad
och vitlök. Riv i citronzest och smaka av med salt och mycket nymalen svartpeppar. Rör ner
tomaterna. Mixa mozzarella och smetana slät, smaka av med salt. Dela ciabattan över mitten, ringla
olivolja på insidan. Rosta i ugnen med insidan uppåt i 6–8 min tills den blir krispig på ytan.
Lägg parmaskinka på de fyra ciabattabottnarna. Klicka på rikligt med mozzarellakräm och lägg på de
basilikamarinerade tomaterna. Toppa med ruccola och basilikablad, avsluta med ciabattalocket.
Goda färskostnyheter från Italienska Granarolo

Nu lanserar Italienfavoriten Granarolo Mozzarella Maxi när du behöver rejält med mozzarella, och
Mozzarella Mini för tillfällen där små mozzarellabollar passar bäst. Dessutom lanseras Granarolo
Mascarpone och Ricotta på Coop. Hejdundrande bra för alla som älskar italiensk ost.
Granarolo är den största italienska mejerigruppen, företaget ägs av 700 italienska mjölkbönder och
är det självklara valet för många italienare. Deras ost tillverkas i Italien enligt italiensk osttradition.
– Det här är de godaste italienska färskostar jag någonsin ätit! Helt underbara i smak och konsistens
och otroligt användbara i köket, säger Catarina König, älskad TV-kock och kokboksförfattare.
Fullständigt sortiment färskost från Granarolo: Mozzarella 125 g, Mozzarella Maxi 250 g, Mozzarella
Mini 125 g, Burrata 125 g, Buffelmozzarella 125 g, Mascarpone 250 g och Ricotta 250 g.