Limepannacotta med ananas, rostade nötter och vit choklad
Fräsch pannacotta med lime och kvarg där ananasen fått lite hetta av chili. Laga i förväg så blir det mer tid att umgås.
Ingredienser:
6 portioner
Limepannacotta:
- 1 gelatinblad
- 2 dl Arla Köket® syrad grädde 30%
- 1½ msk strösocker
- rivet skal av 1 lime
- 250 g Arla Köket Kesella® kvarg
Karamelliserad ananas:
- ½ ananas
- ½ färsk röd chili
- 2 dl strösocker
- saften av 1 lime
Rostade nötter och vit choklad:
- 100 g macadamianötter
- 100 g vit choklad
Limepannacotta:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Koka upp syrad grädde, socker och limeskal. Dra av från värmen och rör i gelatinbladet. Låt svalna något. Rör ner kvargen i gräddblandningen till en slät smet. Fördela smeten i portionsglas, ställ i kyl att stelna minst 2 tim.
Karamelliserad ananas:
Skala och skär bort den hårda mittdelen på ananasen och skär i små bitar. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Smält sockret i en kastrull och rör tills det har en gyllenbrun färg. Lägg ner ananas och chili i kastrullen och låt sjuda ca 10 min. Låt ananasen kallna i lagen och tillsätt limesaft.
Rostade nötter och vit choklad:
Sätt ugnen på 175°. Hacka nötter och choklad grovt. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min, rör om med jämna mellanrum.
Toppa pannacottan med karamelliserad ananas, nötter och vit choklad.
Arla Köket 4 2016/Årets Kock