

Antal Portioner: 6-8 portioner
Du behöver:
20 ekologiska jätteräkor
5 skivor bacon
2-3 chilifrukter
Olivolja
Flingsalt och nymalen svartpeppar efter smak
Gör så här:
- Skala räkorna om de inte redan är skalade.
- Dela baconet först rakt av på mitten och sedan varje del i två horisontella långa strimlor så att du får 20 strimlor.
- Dela chilin på längden och skrapa ur kärnor och fröfästen med baksidan av en tesked.
- Strimla chilin på längden i tunna strimlor.
- Lägg ett par chilistrimlor längs varje räka, linda om med en baconstrimla och tryck till. Fäst eventuellt med tandpetare. Grilla eller stek dem ett par minuter runtom.
- Salta och peppra lätt och bjud gafflar att äta direkt från ett fat eller en panna.
Vintips!
Matcha med Jill Johnssons vin.

Fakta: Nashville Stories Prosecco Brut
Ursprung: Italien Prosecco D.O.C.
Producent: Spring Wine & Spirits AB
Druvor: Glera 100%
Alkoholhalt: 11% vol
Märkning: ekologisk
Art.nr: 75708-01
Pris: 115 kr, flaska 75 cl
Distribution: Systembolaget