Kycklinggrillkorv med örtagårdens persilja & ramslök med nyriven parmesan

Låt Lönnebergas kycklinggrillkorv med örtagårdens persilja & ramslök förgylla grillkvällen. Matcha korven med en het tapenade, grillad späd sparris och färskpotatis toppat med ett lass nyriven parmesan.


4 portioner
Tillagningstid: 25 minuter

1 förpackning Lönneberga Kycklinggrillkorv med örtagårdens persilja & ramslök (á 270 g)

12 sparris

500 g kokt småpotatisar

2 citroner

100 g parmesanost

olivolja

salt


Het tapenade

150 g urkärnade Kalamataoliver

1 jalapeño

2-3 sardellfiléer (i olja)

1 liten vitlöksklyfta

3 msk hackad persilja

3 msk olivolja

1 ½ tsk pressad citronjuice


Såhär gör du
Het tapenade: mixa samman ingredienserna. Smaka av.
Tillbehör: värm grillen till hög temperatur. Ansa sparrisen. Vänd runt sparris och de kokta potatisarna i lite olivolja
och salt. Dela citronerna på mitten. Grilla sparris, potatis och citronhalvorna cirka 5 minuter till fin grillyta.
Kycklinggrillkorv: tillaga kycklinggrillkorven enligt anvisningen på förpackningen.
Servering: lägg upp kycklinggrillkorv, potatis och sparris på 4 tallrikar och riv över parmesanost. Servera med
citronhalvorna och den heta tapenaden.