
Krispig rödingfilé med kokt potatis, cocktailtomater, rökt paprikapulver och marinerad lök som serveras på en bädd av crème fraiche kryddat med olivolja, citronpeppar & salt komponerat Pontus Karén.

Du behöver för 4 personer.
2 st hela rödingar (eller 4 filéer).
Ca 600 g potatis.
2 silverlökar.
1 paket cocktailtomater.
5 dl cremé freiche.
Olivolja.
Salt & peppar.
Citronpeppar.
Färsk dill.
2 msk rökt paprikapulver.
Smör för stekning.
Gör så här.
Börja med att skala löken & skiva i 1 cm tjocka skivor. Lägg i en bunke. Ripla lite olivolja & krydda med paprikapulver, salt & peppar. Blanda ordentligt med händerna och låt stå i ca 15 minuter. Stek i rikligt med smör så dom får en härlig färg & mjuknat.
Dela filéerna på hälften så varje person får 2 halvor.
Stek i samma panna som du stekt löken i. Ibland kan man behöva lite mer smör. Stek med skinnsidan neråt! Krydda med salt & peppar. Stek på skinnsidan tills fisken nästan blivit helt färdig. Vänd och stek kött sidan i ca 30 sekunder.
Koka potatisen enligt ditt eget sätt. Jag kan bara tipsa om att se till att salta vattnet ordentligt!
Dela cocktailtomaterna i kvartar (hälften o så hälften igen).
Servering.
Smeta cremé fraichen i botten av ett fint serveringsfat eller i djuptallrik. Rippla lite olivolja över & krydda med salt och citronpeppar.
Lägg sedan på cocktailtomaterna, sen potatisen, sen löken och sen lite färsk plockad dill och sist rödingfiléerna.
Finns det smör kvar i stekpannan ska det självklart hällas över fisken!
Bon apetit!
Pontus Karén