Jessica Frej
Krämig pasta från Rom av Jessica Frej
Den här pastan åt jag på en semester i Rom på en liten
mysig restaurang med massor av roliga typer. Jag blev
helt kär och antecknade allt som rätten innehöll för att
kunna återskapa den hemma samt göra lite förbättrande
justeringar. Den påminner mycket om en carbonara men
är faktiskt ännu godare, jag vet att det låter märkligt med
mynta, men det passar helt perfekt.
Ingredienser:
6 Portioner
600 g pasta, penne eller liknande
salt
300 g bacon (välj bacon av bra kvalité)
1 bunt färsk mynta, 15 stjälkar med blad
4 dl frysta ärter
150 g pecorinoost
4 dl crème fraiche (2 burkar)
4 dl kokvatten från pastan
300 g blandad grönsallad, t.ex. rucola,
mâche, babyspenat
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningarna på
förpackningen i rejält saltat vatten.
2. Stek baconen knaprig i en stor stekpanna, låt
sedan rinna av på hushållspapper. (Diska inte
pannan.)
3. Finhacka myntabladen och ta fram ärterna
från frysen. Riv osten.
4. Lägg tillbaka baconen i pannan, häll på
crème fraiche, ta 4 dl vatten från pastan och
häll över det med. Häll av pastan.
5. Rör om och tillsätt ärterna och mynta. När
ärterna har tinat, lägg i pastan och osten i
pannan med såsen. Rör om ordentligt och
servera genast med salladen.
Förbered: Baconskivorna kan stekas dagen
innan och förvaras i kyl för att sedan bli varma
igen ihop med pastan. Osten kan du riva dagen
innan och förvara i kylen.
Jessica slog igenom i tv-rutan med sin färgstarka personlighet och fantastiska matlagning redan 2011 när hon medverkade i TV4:s första säsong av Sveriges Mästerkock. Hon har gett ut flera böcker om bakning och är flitigt som gästkock i TV4 Nyhetsmorgon och är just nu aktuell med sin kokbok Fest på 30 minuter. Under Kocken tipsar kommer vi dela med oss av Jessicas festtips och smarriga recept som inspirerar till fest.
Utges av: BONNIER FAKTA
Foto: Johanna Åkerberg Kassel