Pontus Karén Mat & Dryck
“Köttfärs & svamp Quesadillas”
ENKEL MAT för mig är tex en Quesadillas. Smakrik, ostig, chrunchig, “billig”, krämig och framförallt salt & het. Doppa i lite vitlökssås = en bra middag eller gott snacks eller bra “shareing” tillbehör på middagen.
Här kommer receptet.
Köttfärs & svamp quesadillas med salsa, cheddarost blandning, sriracha & vitlökssås.
Du behöver för 2 port.
1 paket tortilla. (8 st).
1 gullök
200 g nötfärs
5 skivade champinjoner
2 klyftor vitlök
2 dl cremé freiche
Salt & peppar
Sriracha
Salsa
1 förp Cheddarost blandning
Salladslök
Gör så här.
Vitlökssåsen.
Blanda cremé freiche, salt & peppar och pressa i vitlöksklyftorna. Vill du ha en krämig sås så vispa med en elvisp så kmr cremé freichen bli tjock. Jag föredrar såsen lite mer rinning till detta!
Quesadillasen.
Skär upp löken och stek tillsammans med nötfärsen & svampen. Lägg upp på ett bröd skärbräda och montera med salsa i botten, sprid ut köttfärs & svampen, toppa med massa ost, sriracha (efter valfri hetta), vitlökssås och skivad salladslök. På med ett bröd till och lyft försiktigt ner i stekpannan. Stek på medelvärme för att inte bränna brödet innan osten börjat smält!
Flippa försiktigt Quesadillasen och skär i “pizza” bitar. Servera med en skål vitlökssås!
Fred, Kärlek & Passion.
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
Följ mig gärna på, mygatemagazin.se.
instagram: @foodbypontus
Är du intresserad av ett samarbete, få mer information eller komma i kontakt med mig välkommen att kontakta Nathalie Bergström på Bergström Public Relations.