
Helgrillad Dorado med cruditesallad och citrusvinägrett


Du behöver för 2 pers.
2 hela Dorados (Kvalitetsfisk)
2 gröna sparris
4 rädisor
100 g blomkål
1 gulbeta
1 chili
1 dl olivolja
Saft från 0.5 citron
Salt&Peppar
Olivolja till fisken
Flingsalt
1 msk champagne vinäger
Gör så här:
Fisken
Här är mer tips än recept. Men när du helgrillar en fisk så se till att glöden är riktigt varm, pensla med Olivolja & flingsalt. Grilla ordentligt och vänd inte för fort! Desto hårdare du grillar desto finare och enklare släpper fisken från gallret. Grilla ca 3-4 min på första sidan, vänd fisken och sen grilla tills du får en innertemperatur på 45’C, ta av fisken och låt den vila ca 5 min innan servering.
Cruditesalladen
Skiva allting i tunna tunna skivor och blötlägg i kallt vatten med lite is i ca 30 min. Vinägretten. Blanda Olivoljan, salt & peppar och pressa i citronsaften från 0.5 citron. Blanda ordentligt. Smaka sedan av med vinägern efter din valda syra. Servering. Häll av alla grönsaker och skaka av de sista vattnet. Vänd runt i en bunke med hälften av vinägretten och lägg upp i en fin skål. Servera resten av vinägretten i en flaska eller skål så gästerna kan ta mer om så önskas.
Ett gott bröd och vitlökssmör gör susen till denna maträtt!
Fred, Kärlek & Fernet
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine

Foto av @fotograf.emilieandersson