Mat & Dryck
Här är kockarna som är vidare i Årets Kock 2018
Här är dom 32 kockar som går vidare till kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2018 – SM i professionell matlagning. I startfältet finns en tidigare vinnare, ett äkta par, sex tidigare finalister, en från Sveriges första 3-stjärniga krog, sonen till vinnaren 1990, en tidigare medlem i juniorkocklandslaget, en commis från Bocuse d’Or och två från en helt nyöppnad restaurang. Kvalet går av stapeln i Stockholm den 19-20 juni.
Årets Kock är SM i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Samtliga inskickade tävlingsbidrag till Årets Kock 2018 har bedömts helt anonymt av en jury. Från kvalificeringstävlingen går 8 kockar vidare till final i Stockholm den 28-29 september 2018.
Klara för kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2018. Välkomna att ringa för intervju.
- Albin Edberg, Restaurang UNN, Stockholm
- Anders Johnsson, Rejmes restaurang
- Andreas Johansson, Bar Nombre och Le Nom, Stockholm
- Björn Glans, Grand Hôtel, Lund,
- Danny Falkeman, Restaurang Etoile, Stockholm
- David Bygdeståhl, Svartengrens, Stockholm
- David Lundqvist, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden
- Jesper Bogren, Kungsportshuset matbar/The concept, Göteborg
- Jim Florin, Toftaholm Herrgård, Toftaholm
- Joachim Johansson, Hotell Liseberg Heden
- Johan Ståhl, Hotel At Six, Stockholm
- Jonas Lagerström, Restaurang Etoile, Stockholm
- Jonas Alvin, Stångs magasin, Linköping
- Jonas Karlsson, Lilla Bjers Gårdskrog, Visby
- Jonathan Kasche, Ulriksdals Värdshus, Solna
- Knutur Kristjansson, Köket Falkenberg, Falkenberg
- Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
- Ludwig Tjörnemo, Operakällaren
- Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, Norrlanda
- Magnus Persson, Stureplansgruppen, Stockholm
- Magnus Santesson, Stadshuskällaren, Stockholm
- Marcus Jansson, Knut Bar, Stockholm
- Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken
- Martin Moses, SK Mat & Människor
- Mats-Peter Kristiansen, Spira Food
- Morgan Fredriksson, Sigtunastiftelsen
- Niklas Pallgren, Greens Gastronomi och Kämpasten
- Peter J Skogström, Mat och Vin Slottsparken
- Petter Johansson, Restaurant Frantzén
- Sanny Lind, Krubb, Stockholm
- Sebastian Lopez, Nosh and Chow, Stockholm
- Sonny Tapper, Ichi, Stockholm
Här kan du se alla inskickade tävlingsbidrag.