Pontus Karén Mat & Dryck
Gubbröra med rökt makrill & makrillsrom
Du behöver för ca 4 mackor
0.5 rödlök.
5 kokta potatisar. (kalla).
2.5 dl majonäs.
Finhackad dill efter egen smak.
Salt & peppar.
2 kokta ägg.
Ca 100 g färdig rensad rökt makrill (Fisk idag)
4 skivor valfritt bröd.
1 msk dijonsenap. (Johnny’s Dijon)
Ca 50 g makrillsrom
Gör så här.
Hacka ner rödlök, potatis, dill och ägg. Blanda ihop allt i en bunke. Smaka av med dill, salt & peppar.
Serverings tips. Macka, röra, fisk, rom, lite picklad rödlök sen lite hackad gräslök.
Dryckesmatchning: Åhus Akvavit
Fred, Kärlek & Passion
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
Följ mig gärna på, mygatemagazin.se
instagram: @pontus.karen
Facebook: @foodbypontus
Foto: Emilie Andersson