Sommarmat!
Grillad paprika och kronärtskocka med kikärtor och smulad fetaost
Ingredienser
2 burkar grillad paprika à 500 g Fontana
1 burk kikärtor á 410 g
1 burk kronärtskockor Fontana
1 pkt fetaost, 150 g Fontana
½ rödlök
saft och rivet skal från 1 citron
3 msk Extra virgin olivolja
½ kruka färsk timjan
2 krm malen svartpeppar & 1 krm salt
Gör så här
Riv citronskal på ett stort fat och pressa sedan över saften. Skala och finstrimla rödlöken och lägg den på fatet. Blanda löken med citronzest- och saft.Skölj kikärtorna i kallt vatten och lägg på fatet. Häll av vätskan som paprikorna ligger i och dela ner paprikan i mindre bitar. Häll av kronärtskockorna. Lägg paprika och kronärtskocka på fatet och bryt över fetaosten. Ringla över olivolja, plockad timjan, peppar och salt. Rör om och servera.