Kocken tipsar - Christian Hellberg
Grillad grönsallad med piemento padrons & grillad citrusjuice av Christian Hellberg
Grillad grönsallad med piemento padrons & grillad citrusjuice
Receptmakare: Christian Hellberg välkänd TV-kock och krögare.
4 portioner
Ingredienser
2 knippe grön sparris
1 kilo piementos padrons (mild grön chili)
2-3 stjälkar salladslök
100g babyspenat
1 kruka körvel, skuren inkl stjälkar
1 citron
Olivolja
Salt och nymald svartpeppar
Gör så här
- Skär bort den hårda träiga delen (botten) på sparrisen, vänd runt sparris, piementos och salladslök i olivolja. Salta och peppra efter smak. Grilla på hög värme.
- Skär allt i mindre bitar och vänd runt med spenat och skuren körvel. Dela citronen på mitten och grilla gyllene, pressa ur juicen och blanda med olivolja och salt. Vänd rund de grillade grönsakerna med dressingen.