Enrisbakad kungskrabba och bränd grädde med västerbottensost

Ingredienser

Detta recept innehåller:
110 g Västerbottensost® MATLAGNINGSBIT 18 mån

500 g rå kungskrabba
75 g smör
1 kvist enris
5 dl vispgrädde
1–2 msk pressad citron
1 krm riven muskotnöt
100 g forellrom
Sjökorall

50 g Västerbottensost®, finriven till topping

GÖR SÅ HÄR
 60 MIN

Enrisbakad kungskrabba och bränd grädde med Västerbottensost®

Bränd grädde med västerbottensost:
Häll grädde i en ugnsform och sätt in i ugnen på 250°.
Låt grädden få en mörk yta, det tar ca 15 min.
Ta ur ugnen och mixa slätt med osten.
Smaka av med pressad citron och muskot.

Kungskrabba.
Klipp upp skalet på kungskrabban och skär köttet i ca 5 cm långa bitar.
Smält smöret i en stekpanna och lägg ner enriset.
Låt enriset stekas i några minuter innan kungskrabban läggs ner i pannan.
Stek krabban tills den får lite färg, ös med smöret under tiden.
Servera krabban med den brända grädden, forellrom och sjökorall, toppa gärna med riven Västerbottensost®.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *