Peter Bedoire Matredaktör
Double Barrel Shiraz – Peter Bedoire
Australiens största producent av bulkviner visar, med sin Double Barrel Shiraz, att dom även kan konkurrera med bättre viner. Shirazen har inte någon stor kropp som tar över utan är mer som en smekning i gommen med sina mjuka tanniner. Den verkar först vara en försiktig liten sak men växer sakta efter öppning och uppvisar snart en mer komplex personlighet.
Tanninerna tätnar, söt röd frukt och choklad blir mer framträdande, och snart märker man även av det rostade, lite spritiga avslutet i bakgrunden. Det är mycket riktigt sprit för Double Barrel betyder att vinet först legat på franska och amerikanska ekfat och sen fått en extra lagring på skotska whiskeyfat. Det här är ingen anrik historia, men jag tycker att den både är rolig och trevlig!
Stek upp eller grilla en bit kött, kör även lök i pannan eller grillen, matcha med Double Barrel som du hittar på Systembolaget för 150 kr, nr 78375
Peter Bedoire
Mat & Dryck Mygate Magazine
Double Barrel Shiraz dryck jacob's creek Mygate Magazine mygatemagazinematochdryck pernod ricard sweden peter bedoire rött vin vintips