Pontus Karén Mat & Dryck
Chokladmousse med grekisk youghurt och färska bär
En riktigt trevlig och välbalanserad efterrätt som alltid brukar gå hem hos gästerna.
Du behöver för 4 port.
8 dl grekisk youghurt (Konstantines)
3 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
2 msk socker
Färska bär
Flingsalt
Gör så här:
Smält chokladen i en skål i mikron. Vispa upp grädden med socker tills den blir fluffig men ändå lätt vispad. Vänd ner chokladen och blanda försiktigt. Varva grekisk youghurt och chokladmoussen i ett snyggt glas eller i en fin tallrik. Toppa med lite färska bär och flingsalt. Tips! Vispar du grädden långsamt och under längre tid, så håller den sig mer fluffig.
Fred, Kärlek & Passion
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
Följ mig gärna på, mygatemagazin.se
instagram: @pontus.karen
Facebook: @foodbypontus
Foto: Emilie Andersson