Burrata bruschetta
Med få, riktigt bra ingredienser kommer du långt i köket. Här har du en magisk bruschetta som du gör klart på fem minuter, perfekt till minglet, förrätten eller en lätt middag på tu man hand. Självklart tar det lite längre tid om du bakar ditt bröd själv och gör din egen pesto. Tips är i så fall att förbereda det tidigare på dagen. Vi köper bröd och pesto och toppar med rikligt av den krämiga burratan.
Tillagning: 15 minuter
Ingredienser: 4 personer
8 skivor bröd, gärna levain
250 g Granarolo Burrata (2 paket)
8 soltorkade tomater i olja
4 msk pesto
2 msk g pinjenötter
Färsk timjan
Flingsalt och svartpeppar
Gör såhär:
Skär brödet i skivor och rosta det några minuter på båda sidorna i en stekpanna. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna (vakta noga, de bränns lätt). Skär tomaterna i mindre bitar. Bred pesto på brödet, lägg på soltorkad tomat och burrata som du river i mindre bitar. Strö över pinjenötter och några kvistar timjan. Avsluta med lite flingsalt och några drag med pepparkvarnen.