• VIN – GASTRONOMI – DRYCK
  • KOCKEN TIPSAR
  • MAT/DRYCK
  • RESOR
  • KONTAKTA OSS
  • HEM
  • TIPSA REDAKTIONEN
Mygate Magazine
  • HEM
  • SÅ MATCHAR DU VIN TILL MATEN
  • MAT/DRYCK/RECEPT
    • RECEPT
    • VIN – GASTRONOMI – DRYCK
    • MATCHA MAT & DRYCK
    • PONTUS KARÉN MAT & DRYCK
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • MM WEEKEND – REDAKTIONSBLOGGEN
  • KOCKEN TIPSAR
    • Tareq Taylor
    • Christin Kashou – Vinnare av Sveriges mästerkock 2021
    • Jennie Walldén
    • MATTIAS LARSSON
    • Frida Ronge
    • Filip Poon
    • Zeina Mourtada
    • Thomas Sjögren
    • Sebastian Gibrand
    • Erik Videgård
    • FILIP FASTÉN
      • Jens Dolk
    • SOFIA HENRIKSSON
    • JESSICA FREJ
    • PERNILLA WAHLGREN
  • NYHETER
  • MM WEEKEND – REDAKTIONSBLOGGEN
  • KONTAKTA OSS
  • RESEREPORTAGE & RESTIPS

Mat & Dryck

Bubbelguide – Mousserande vin eller äkta Champagne?

3 år sedan mygatemagazine Artiklar, Mat/Dryck, Mygate Magazine, Nyheter, Vin – Gastronomi – Dryck
Dela:

De senaste åren har efterfrågan på bubbelvin ökat markant. Idag är mångfalden större än vad den någonsin har varit. Bubbel finns i alla prisklasser, från billigt till svindyrt och från jordens alla hörn: Europa, Afrika, Nord- och SydAmerika, Asien, Australien och Nya Zeeland. Stilarna varierar med ursprung, druva och tillverkningssätt.

Lite förenklat skulle man kunna säga att det finns tre olika sätta att tillverka bubbelvin på. Och ska man peka på en enda orsak till varför bubbelviner varierar i kvalitet, så är det utan tvekan tillverkningssättet som skapar de stora skillnaderna. Ett vin gjort med den billiga kolsyrametoden blir aldrig lika bra och komplext som viner gjorda med den traditionella metoden.

Mousserande vin eller äkta Champagne?
Champagne är för många än idag ett generiskt namn för bubbelvin, oavsett vart det kommer ifrån och hur det är tillverkat. Om rätt ska vara rätt, så måste Champagne komma från vindistriktet Champagne. Om så inte är fallet så är det enkom ett mousserande vin. Med andra ord klassas allt bubbel som inte kommer från Champagne som mousserande vin. Vinländer med äldre vintraditioner, främst i Europa, har därför låtit uppfinna egna namn för dessa. Spumante är den italienska benämningen på mousserande vin. Spanjorerna i Katalonien kallar sitt bubbel för Cava och i Frankrike heter detsamma Cremant, om det inte kommer från Champagne.

Tre olika tillverkningssätt
Champagnemetoden, eller den traditionella metoden som den idag kallas, producerar utan tvekan de mest kvalitativa bubbelvinerna. En gång i tiden var det tillåtet att använda benämningen Champagnemetoden på etiketten för att kommunicera till konsumenten att vinet var gjort enligt denna metod. Men vinbönderna i Champagne kände sig missbrukade och hävdade med bestämdhet att man vilseledde konsumenten, vilket medförde att benämningen förbjöds. Idag används istället beskrivningar såsom Metod Traditionell och Metodo Classico.

Den traditionella metoden
Den traditionella metoden härstammar alltså från Champagne. Det är utan tvekan den ädlaste tillverkningsformen. Den går till enligt följande: Man producerar ett basvin på ca 10,5 till 11% alkohol. Vinet buteljeras tillsammans med en skvätt jäst och socker. Därefter försluts flaskan med en kronkapsyl. Inuti flaskan börjar jästen att äta av sockret och en andra jäsning uppstår. Under jäsningen bildas alkohol och kolsyra. Men eftersom kolsyran inte har någonstans att ta vägen, binds den upp i vinet. Själva jäsningen pågår i några veckor. Därefter lagras vinet på obestämd tid, beroende på vart det görs och producentens filosofi. I Champagne ska vinet lagras i minst 14 månader. Innan vinet kan säljas, måste det renas från de jästsediment som har blivit kvar i flaskan efter den andra jäsningen. Samma fällning bidrar till att ge vinet dess karaktär och är förklaringen till att karaktären brödig används för dessa viner. För att avlägsna jästsedimentet behöver det flyttas från flaskans ”mage” där det har landat eftersom flaskorna lagrats liggande. För att skaka loss fällningen placeras flaskorna i speciella ställ sk pupitres. Från helt horisontellt läge till att, under en veckas tid, flyttas till en vertikal ställning där flaskan hänger upp och nervänd. Därmed har jästfällningen samlats vid kapsylen. Nu flyttas flaskorna varsamt över till ett isbad, där toppen doppas. Isbadet gör att jästsedimentet bildar en ispropp vilken skjuts ut ur flaskan med hjälp av det tryck som den andra jäsningen åstadkommit i det att kapsylen får ett enkelt slag. Producenten behöver fylla på med en skvätt nytt vin. Och det är nu man avgör om vinet ska förbli torrt (sk Brut) eller om det ska tillsättas socker till vinet. Efter denna procedur försluts flaskan med den klassiska korken som säkras med hjälp av en grimma. Flaskan etiketteras och är därefter färdig att säljas. Bubbel gjort enligt den traditionella metoden kostar från 80 kr till flera tusen.

Charmat-metoden
Det går att förenkla den traditionella metoden genom att låta den andra jäsningen ske i en tank. Därmed krävs mindre arbete varför slutprodukten blir billigare. Metoden kallas för Cuvee Clos eller Charmat och innebär att man jäser en större volym, vanligtvis 10.000 liter, i en tank vilket självklart förenklar och effektiviserar produktionen. För att behålla kolsyran, som skapas i tanken, buteljeras vinet under tryck. Skillnaden mellan Charmat-metoden och den traditionella metoden är att vinet efter den andra jäsningen inte lagras på jästfällningen varför den klassiska brödigheten inte heller blir en del av smakprofilen. Dessutom får vinet en aning större och därmed mindre eleganta bubblor. Charmatvinet är billigare och ligger i prisspannet 50-80 kr.

Kolsyrametoden
Det absolut enklaste och billigaste sättet att tillverka ett bubbelvin är helt enkelt att tillsätta kolsyra till ett färdigt vin. Metoden används inte speciellt ofta eftersom resultatet blir högst mediokert. Kolsyran binds inte i vinet varför den snabbt försvinner ur glaset. Kolsyrametoden används främst på enkla, söta viner inte sällan gjorda på druvan Moscato.

Välj ditt bubbel efter tillfälle, mat och ekonomi. Som sagt, tumregeln är att ju dyrare desto bättre. Låt det väl smaka oavsett om det handlar om fest, födelsedag, bröllop, nyår eller middag hemma en helt vanlig måndag.

  •  

bubbel Bubbelguide champagne enjoy wine & spirits mousserande mygatamagazinematochdryck Mygate Magazine skumpa

Tidigare Inlägg

Så tar du reda på vilken vintyp du är

Nästa Inlägg

Kombinera ost & vin

mygatemagazine

elit™ Pristine Martini –...

6 år sedan

Varma och kalla gin-drinkar...

1 år sedan

Plantations dubbellagrade årgångsrom från...

7 år sedan

Första uttagningen i Årets...

2 år sedan

Mandelpotatisplättar med löjrom

20 timmar sedan
...

PIZZA MED GETOST & KARAMELLISERAD LÖK

1 vecka sedan
...

mygatemagazine

Gubbröra på knäckebröd är så gott! 🍸 @a Gubbröra på knäckebröd är så gott!

 🍸 @ahusakvavit

*Knäckebröd (Solmarka Gårdsbageri) @solmarkabageri 

*Ansjovis ( @grebbestadsansjovis )
*Creme fraiche
*Majonnäs
*Brynt smör
*Dill
*Rödlök
*Svartpeppar
Blanda ihop efter smak och tycke, njut. TREVLIG LÖRDAG 🍾🥂
.
.
.
.
#gubbröra #ansjovis #snaps #starter #förrätt #åhusakvavit #helg #weekend #aquavit #plockmat #svenskaägg #middagstips #festmat #mat #dill #majonnäs #ägg #smör #bryntsmör #festmat #matinspo #foodie #middag #matinspiration #mingelmat #food #bryntsmör #mygatemagazine
Lördagsgott! Halstrade pilgrimsmusslor, brynt sm Lördagsgott! 
Halstrade pilgrimsmusslor, brynt smör, gruyereost och  jordärtskockspuré toppat med solrosskott och persilja.

Skål för helg 🍾🥂
.
.
.
.
#pilgrimsmussla #scallops #weekend #dinner #foodie #festmat #helg #tastingmenu #smör #pilgrimsmusslor #middag #förrätt #gruyereost  #matinspiration #älskarmat #matinspo #middagstips #mat #skaldjur #seafoodlover #bryntsmör #jordärtskocka #skaldjur #kammusslor #seafood #mygatemagazine
Frasig våffla med löjrom och crème fraiche. Ma Frasig våffla med löjrom och crème fraiche. 
Magiskt gott!
.
.
.
.
.

#löjrom #löjromsvåffla #lojrom #løjrom #våfflor #waffles #vaffle #brunch #brunching #lyxbrunch #lyxfrukost #brunchideas #cremefraiche #förrätt #mingelmat #tilltugg #matinspo #rödlök #brunchinspo #gräslök #smör #brunching #lunch #foodie #mat #swedishclassic #swedishfood #svenskasmaker
Råbiff med spicy tryffelmajonnäs, rädisor och r Råbiff med spicy tryffelmajonnäs, rädisor och rostade mandelspån. 
Fantastiskt gott! 
Trevlig torsdag 💚
.
.
.
.

.
#råbiff #tartar #tartare #tartarbiff #matinspo #foodie #festmat #matinspiration #mat #matinspo #middag #rädisa #tastingmenu #middagstips #starter #förrätt #rädisor #mandel #tryffel #solrosskott #tryffelmajonnäs #rädisor #mandelspån #mygatemagazine
God fortsättning. Önskar er alla ett fantastiskt God fortsättning. Önskar er alla ett fantastiskt 2023 🍾🥂💚⭐️
.
.
.
.
.
#hummer #lobster #champagne #champagnetaittinger #taittinger #winelover #vittvin #mousserande #mousserandevin #havskräfta #förrätt #dinner #foodie #festmat #havskräftor #mat #helg #bubbelfredag #skaldjur #middag #middagstips #vin #matinspiration #matinspo #förrätt #mat #seafood #gottnyttår #nyårsmat #saltsjöboo #bergstrompr
@bergstrompr @mygatemagazine @nigabs_vanner @champagnetaittinger
Pizza med löjrom och västerbottenostkräm. Under Pizza med löjrom och västerbottenostkräm. Underbart gott. Blir det löjrom på menyn i morgon eller vad serverar ni för gott på nyår? 
Gott Nytt År 2023 🍾🥂💚
.
.
.
.
#löjromspizza #löjrom #lojrom #pizzatime #pizza #dinner #matinspo #food #älskarmat #foodie #pizzalover #instafood #foodlover #matinspo  #cremefraiche #västerbottenost #dill #rödlök #svenskasmaker  #pizzalover #middag #mygatemagazine #dinner #matinspiration #middagstips #västerbottensost #gottnyttår @mygatemagazine
Julgott! Västerbottenspaj, gubbröra, sill och ä Julgott! Västerbottenspaj, gubbröra, sill och ägghalvor. Igår även upplagning av gravad lax, rödbetssallad, magiskt goda julköttbullar, sill och andra smarriga röror #christmasiscoming 
Trevlig torsdag 🎄🍸
.
.
.
.

#ägg #gubbröra #västerbottenspaj #västerbottenost #ansjovis #åhusakvavit #aquavit #akvavit #västerbottensost #champagnesill #västerbottensill #senapssill #tilltugg #julmat #jul #christmasfood #food #sill #snittar #festmat #matinspo #ägghalvor #mat #västerbottenspaj #svenskasmaker #västerbottensill #mygatemagazine 
@mygatemagazine @ahusakvavit @bergstrompr
Exklusiv lansering av unik årgångschampagne frå Exklusiv lansering av unik årgångschampagne från @champagne_bollinger idag kl 10:00 på Systembolaget i en upplaga av 30 flaskor. 
- La Côte aux Enfants Champagne 2012. Även Bollinger Vieilles Vignes Françaises 2013 lanseras idag i en upplaga av 90 flaskor. 
Läs mer om lanseringarna på www.mygatemagazine.se 
Trevlig torsdag 🍾🥂
.
.
.
.
#årgångschampagne #champagnebollinger #bollingerchampagne #champagne #mousserande  #tillfälligasortimentet #bollinger #mousserandevin  #champagnelover #foodie #champagnelife #wine #winestagram #winelover #instawine #bubbelfredag #champagnefredag #mygatemagazine
Delikata potatischips med löjrom och vispad crèm Delikata potatischips med löjrom och vispad crème fraiche. Toppa med rödlök och dill. Matcha med kyld snaps från @ahusakvavit Ljuvligt. Trevlig måndag 🍸🍸
.
.
.
.

#åhusakvavit #aquavit #löjrom #lojrom #potatischips #löjromschips #gårdschips #älskarmat #foodie #matinspo #tilltugg #festmat #mingelmat #festmat #rödlök #dill #snaps #brännvin #matinspiration #matinspo #mat #food #saltsjöboo #mygatemagazine
@karlfredrik.se krämiga kantarellpasta med ugnsro @karlfredrik.se krämiga kantarellpasta med ugnsrostad vitlök med 🍷matchning - Karl Fredrik Rioja Crianza 2018. 
Receptet hittar du på www.mygatemagazine.se 
Trevlig tisdag! 
.
.
.
.
.
#kantareller #kantarellpasta #pasta #pastalover #karlfredrikrioja #pastalovers #vitlök #tastingmenu #chantarellepasta #chantarelle #spagetti #spaghetti #parmesan #svamp #västerbottenost #matinspiration #recept #grädde #smör #höstmat #foodie #matinspo #kantarell #kantarellsäsong #middag #mat #middagstips #vintips #vin #röttvin @mygatemagazine 
Foto: Karl-Erik Danielsson
Bakad torsk med gulbetor, musslor, kantareller och Bakad torsk med gulbetor, musslor, kantareller och champagnesås komponerat @malinsoderstrommat som matchades med Bollinger La Grande Année 2014 tidigare på @lilybollingeraward på @modernamuseet
Underbart gott. 

Trevlig onsdag!
.
.
.
.
.
#scallops #champagnesås #mussla #musslor #kantareller #lilybollingeraward #åretslilybollinger #champagnebollinger #champagne #svamp #gulbetor #betor #torsk #dinner #food #foodie #festmat #tastingmenu #middag #matinspiration #älskarmat #matinspo #middagstips #mat #skaldjur #seafood #smör #mygatemagazine
Svenska Kocklandslaget med @ericssonjens i spetsen Svenska Kocklandslaget med @ericssonjens i spetsen mot Culinary World Cup 2022 den 26-30 november.
Förra veckan var vi inbjudna av @kocklandslaget till deras tävlingskök. Det bjöds bland annat på dessa magiskt goda löjromsskapelser och bubbel. Dessa kockar och konditorer kommer finnas på plats i Luxemburg. 
@ltjornemo - Team Captain
@m.bremdahl - Chef
@ida.bauhn - Chef
@_michael.andersson_- Chef
@antonhusa - Pastry
@malinlonneberg – Pastry

För mer mat- och dryckesinspiration följ @mygatemagazine eller besök vår mat- och dryckessite www.mygatemagazine.se 
Trevlig torsdag! 
.
.
.
.

#culinaryworldcup2022 #kocklandslaget #löjrom #canapés #canapé #canapes #åretskock #lojrom #løjrom #festmat #tilltugg #mingelmat #snacks #fingerfood #plockmat #food #älskarmat #champagne #mousserande #mousserandevin #canapesbuffet #foodie #mat #svenskasmaker #matinspiration #matinspo #kalixlöjrom #mygatemagazine
@matavmastio skapar dessertpizza med Disaronno Vel @matavmastio skapar dessertpizza med Disaronno Velvet 
Sandra Mastio har bland annat tidigare vunnit @sverigesmasterkock samt författat flera kokböcker. Idag driver hon den uppmärksammade restaurangen @pizzaavmastio i #malmö som serverar stenugnsbakade hantverkspizzor. 
Receptet hittar du på www.mygatemagazine.se
Trevlig torsdag!
.
.
.
.
.
.

#matavmastio #dessertpizza #pizza #recept #mastio #foodie #mat #pizzalover #sverigesmästerkock #pizzadeg #vegetariskt #middag #middagstips #vegetariskmat #mygatemagazine #disaronnovelvet #likör #mandellikör #fikonpizza #fikon #mascarpone #mascarponecheese #pistagenötter #disaronnooriginale #disaronno
@disaronno_official @mygatemagazine @anora.spirits.sweden
Ostron! Kroatien är Europas nya matmecka. Läs me Ostron!
Kroatien är Europas nya matmecka.
Läs mer om matfestivalerna för alla foodies på www.mygatemagazine.se
Trevlig tisdag 🦪🦪🦪
.
.
.
.

#ostron #kroatien #travel #älskarmat #mat #oyster #oysters #croatia #oysterlover #visitcroatia #oysterlove #mat #lovefood #seafood #seafoodlover #skaldjur #festmat #mingelmat #plockmat #asiatiskt #asiatiskt #foodie #food #middag #matispo #matinspiration #lovecroatia #foodie #mygatemagazine @mygatemagazine 

Foto: Maja Danica Pecanic
Skagenröra ändå. (🍤, regnbågsrom, crème fr Skagenröra ändå. (🍤, regnbågsrom, crème fraich, majonnäs, hackad dill, lite dijonsenap, finhackad rödlök och cayennepeppar)
Serveras på smörstekt lantbröd.
Trevlig tisdag 🌞
.
.
.
.
.
#skagenröra #skagen #toastskagen #matinspo #food #älskarmat #foodie #festmat #förrätt #räkor #regnbågsrom #skaldjur #grekisktlantbröd #smör #bröd #stektbröd #dill  #swedishfoodie #mat #foodlove #förrätt #älskarmat #recept #mygatemagazine
Dagges tunnbrödsrulle med merguezkorvar och potat Dagges tunnbrödsrulle med merguezkorvar och potatismos med brynt smör, dillpicklad gurka, rostad lök, kantarell och västerbottenoströra och en härlig lingonketchup flyttar in hos Bamba på Värmdö.

Idag är det premiär för @daggesmat höstiga tunnbrödsrulle hos @bambabilen_varmdo
Vill du laga Dagges tunnbrödsrulle hemma hittar du receptet på www.mygatemagazine.se

Vi hade möjlighet att testa denna goding i går med ett gäng härliga matglada vänner. Magiskt god! 
Trevlig fredag 🌭🌭🌭
.
.
.
#tunnbrödsrulle #matinspiration #matinspo #merguez #middag #middagstips #husmanskost #lingon #kantareller #västerbottenost #potatismos #korv #potatis #bryntsmör #smör #pickladgurka #mat #foodie #mygatemagazine #värmdö
Risotto med karamelliserad lök, salsiccia och par Risotto med karamelliserad lök, salsiccia och parmesan komponerat @matavmastio
Receptet med vinmatchning hittar du på www.mygatemagazine.se
Vintips: Luigi di Grasso Piemonte Barbera #5307201
Trevlig lördag 🌞

Sandra Mastio, känd från @sverigesmasterkock och den egna pizzarestaurang @pizzaavmastio
.
.
.
.

#matavmastio #luigidigrasso #risotto #barbera #vin #recept #mastio #foodie #mat #risottolover #karamelliseradlök #salsiccia #vintips #röttvin #winelover #italianfood #risottolovers #parmesanost #parmesan #sverigesmästerkock #vino  #middag #risottolovers #middagstips #foodie #mygatemagazine
En av flera magiska rätter som lagades upp tillsa En av flera magiska rätter som lagades upp tillsammans med @daggesmat @tastebyjoy @mygatemagazine @bergstrompr @simon.mygatemagazine.se allt matchat med goda viner och mousserat vin från @thewineagency
Vid grillen och foto @daggesmat
Trevlig lillördag 🌽🍷🌞
.
.
.
.
#grilladmajs #grilladmajskolv #ekovin #ciaocollereale #parmesan #parmesanost #grillat #grilla #vrakberget #vin #rosevin #pinkwine #vintips #rosévin #winelover #sommarvin #vin #grillning #grillsäsong #corncob #corn #grillatärgodast #foodie #mat #sommarmat #plockmat #matinspiration #matinspo #majskolv #grilltips #grillatärgott
Sommarmat 💚 Trevlig lillfredag 🌞 . . . . . Sommarmat 💚
Trevlig lillfredag 🌞
.
.
.
.
.

#sommarmat #regnbågsrom #skagen #toastskagen #kallröktlax #lax #röktlax #food #sill #snittar #festmat #fisk #skagenröra #matinspo #västerbottensost #gubbröra #ägghalvor #mat #parmesan #svenskasmaker #vegetariskt #vegetariskmat #vegetarian #vegetarianfood #buffemat #tilltugg #förrätt #gubbröra #smör #midsommar2022 #mygatemagazine
Vilken magisk midsommarhelg, vilket väder. Så my Vilken magisk midsommarhelg, vilket väder. Så mycket god mat med fina vänner och familj. Trevlig tisdag 💚
.
.
.
.
.
#gladmidsommar #midsommar #sommarmat #regnbågsrom #snälleröds #skagen #toastskagen #kallröktlax #lax #röktlax #food #sill #snittar #festmat #fisk #midsommarmat #skagenröra #matinspo #gubbröra #ägghalvor #mat #parmesan #västerbottenspaj #mousserande #svenskasmaker #midsommar2022 #mygatemagazine
GLAD MIDSOMMAR 🍾🥂🌺🇸🇪 . . . . . #mid GLAD MIDSOMMAR 🍾🥂🌺🇸🇪
.
.
.
.
.
#midsommar #midsummer #glad midsommar #polroger #polrogerchampagne #champagne #mousserandevin #koskenkorva #koskenkorvavodka #blossommartini #vodka #mousserande #drink #cocktails #winelover #drinklovers #cocktailhour #sommardrink #summerdrink #summerdrinks #sommar #martinidrink #liqueur #cocktails #likör #foodie #mygatemagazine @mygatemagazine
Festligt tilltugg på krispigt surdegsbröd toppat Festligt tilltugg på krispigt surdegsbröd toppat med löjrom.
Recept med dryckesmatchning hittar du på www.mygatemagazine.se 
Trevlig lördag 🍾🥂
.
.
.
.

#löjrom #lojrom #løjrom #festmat #tilltugg #mingelmat #snacks #fingerfood #plockmat #food #prosecco #friterat #surdegsbröd #bröd #bread #älskarmat #canapesbuffet #foodie #mat #svenskasmaker #fingerfood #matinspiration #matinspo #canapés #canapé #canapes #mousserande #mousserandevin #mygatemagazine
Trevlig lördag 🍾🥂🌞💚 . . . . . #camon Trevlig lördag 🍾🥂🌞💚
.
.
.
.
.

#camontini #prosecco #skagenröra #skagen #toastskagen #mousserandevin #mousserande #bubbel #thewineagency #ekologisktvin #ekovin #rosevin #mariuspeyol #pinkwine #vintips #rosewine #rosévin #wine #tilltugg #winelover #saamrosé #vintips #foodie #vin #bergstrompr 
@bergstrompr @mygatemagazine @thewineagency
Grillad ekologisk gårdskyckling från @labelledef Grillad ekologisk gårdskyckling från @labelledefrance med sparris från Gotland, aioli och en sommarsallad som tillbehör. 
Så himla gott. 
Trevlig onsdag 🌞
.
.
.
.

#kyckling #chicken middagstips #ekologiskkyckling #franskfågel #kyckling #grillatärgott #grilladkyckling #grillat #sparris #sparrissäsong #asparagus #festmat #eklogiskt #ekologiskt #bbq #grillning #grillsäsong #grillatärgodast #grönsaker #närodlat #food #älskarmat #foodie #mat #sallad #sommarmat #matinspiration #gårdskyckling #matinspo #mygatemagazine
@mygatemagazine
Kalvråbiff med betor, kapris, parmesanost och sur Kalvråbiff med betor, kapris, parmesanost och surdegschips komponerat @fredagskocken
Receptet med dryckesmatchning hittar du på vår mat- och dryckessite www.mygatemagazine.se "sök" kalvråbiff 
Trevlig tisdag 🌞
.
.
.
.
.
#fredagskocken #råbiff #champagnebollinger #champagne #mousserande #mousserandevin #tartar #chips #kapris #parmesan #parmesanost #tartare #tartarbiff #matinspo #foodie #recept #älskarmat #champagnerose #champagnerosé #pinkchampagne #bollinger #recept #festmat #champagnelover #mygatemagazine #matinspiration #mat 
@mygatemagazine @champagne_bollinger @fredagskocken
Ladda mer… Följ oss på instagram

Bols Advocaat – Den enda ägglikören du behöver...

14 minuter sedan
Lucas Bols grundades 1575 och...

Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel

1 timme sedan
Stockholms restaurangscen får...

Mandelpotatisplättar med löjrom

20 timmar sedan
Ljuvliga potatisplättar, en svensk variant av blinier, på mandelpotatis med löjrom och syrlig crème fraiche blir till en fantastisk förrätt eller trevliga tilltugg. Ingredienser 4 portioner 4 mandelpotatisar 1 ägg 1 dl Arla Köket® crème fraiche ½ dl Arla® vispgrädde...

Lyxig löjromsservering med brynt...

5 dagar sedan

Lyxigt...

PIZZA MED GETOST & KARAMELLISERAD...

1 vecka sedan

Pizza...

Korv i bröd med västkuströra,...

2 veckor sedan

Korv i...

Bols Advocaat – Den enda...

14 minuter sedan

Mathias Dahlgren öppnar ny...

1 timme sedan

Mandelpotatisplättar med...

20 timmar sedan

Annons

casino utan konto och svensk licens

Senaste inlägg

  • Bols Advocaat – Den enda ägglikören du behöver till påskbordet
  • Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
  • Mandelpotatisplättar med löjrom
  • Lyxig löjromsservering med brynt smörsmetana och potatiskrisp
  • PIZZA MED GETOST & KARAMELLISERAD LÖK

Mygate Magazine

Presskontakt:
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine c/o Bergström PR Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Copyright (c) 2023. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations