• VIN – GASTRONOMI – DRYCK
  • KOCKEN TIPSAR
  • MAT/DRYCK
  • RESOR
  • KONTAKTA OSS
  • TIPSA REDAKTIONEN
  • HEM
Mygate Magazine
  • HEM
  • NYHETER
  • MAT/DRYCK/RECEPT
    • PONTUS KARÉN MAT & DRYCK
    • VIN – GASTRONOMI – DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • SOFIA HENRIKSSON
      • JIMMI ERIKSSON
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
      • MATTIAS LARSSON
      • FILIP FASTEN
    • MATCHA MAT & DRYCK
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
  • SÅ MATCHAR DU VIN TILL MATEN
  • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • KONTAKTA OSS

Mat & Dryck

Bubbelguide – Mousserande vin eller äkta Champagne?

9 månader sedan mygatemagazine Artiklar, Mat/Dryck, Mygate Magazine, Nyheter, Vin – Gastronomi – Dryck
Dela:

De senaste åren har efterfrågan på bubbelvin ökat markant. Idag är mångfalden större än vad den någonsin har varit. Bubbel finns i alla prisklasser, från billigt till svindyrt och från jordens alla hörn: Europa, Afrika, Nord- och SydAmerika, Asien, Australien och Nya Zeeland. Stilarna varierar med ursprung, druva och tillverkningssätt.

Lite förenklat skulle man kunna säga att det finns tre olika sätta att tillverka bubbelvin på. Och ska man peka på en enda orsak till varför bubbelviner varierar i kvalitet, så är det utan tvekan tillverkningssättet som skapar de stora skillnaderna. Ett vin gjort med den billiga kolsyrametoden blir aldrig lika bra och komplext som viner gjorda med den traditionella metoden.

Mousserande vin eller äkta Champagne?
Champagne är för många än idag ett generiskt namn för bubbelvin, oavsett vart det kommer ifrån och hur det är tillverkat. Om rätt ska vara rätt, så måste Champagne komma från vindistriktet Champagne. Om så inte är fallet så är det enkom ett mousserande vin. Med andra ord klassas allt bubbel som inte kommer från Champagne som mousserande vin. Vinländer med äldre vintraditioner, främst i Europa, har därför låtit uppfinna egna namn för dessa. Spumante är den italienska benämningen på mousserande vin. Spanjorerna i Katalonien kallar sitt bubbel för Cava och i Frankrike heter detsamma Cremant, om det inte kommer från Champagne.

Tre olika tillverkningssätt
Champagnemetoden, eller den traditionella metoden som den idag kallas, producerar utan tvekan de mest kvalitativa bubbelvinerna. En gång i tiden var det tillåtet att använda benämningen Champagnemetoden på etiketten för att kommunicera till konsumenten att vinet var gjort enligt denna metod. Men vinbönderna i Champagne kände sig missbrukade och hävdade med bestämdhet att man vilseledde konsumenten, vilket medförde att benämningen förbjöds. Idag används istället beskrivningar såsom Metod Traditionell och Metodo Classico.

Den traditionella metoden
Den traditionella metoden härstammar alltså från Champagne. Det är utan tvekan den ädlaste tillverkningsformen. Den går till enligt följande: Man producerar ett basvin på ca 10,5 till 11% alkohol. Vinet buteljeras tillsammans med en skvätt jäst och socker. Därefter försluts flaskan med en kronkapsyl. Inuti flaskan börjar jästen att äta av sockret och en andra jäsning uppstår. Under jäsningen bildas alkohol och kolsyra. Men eftersom kolsyran inte har någonstans att ta vägen, binds den upp i vinet. Själva jäsningen pågår i några veckor. Därefter lagras vinet på obestämd tid, beroende på vart det görs och producentens filosofi. I Champagne ska vinet lagras i minst 14 månader. Innan vinet kan säljas, måste det renas från de jästsediment som har blivit kvar i flaskan efter den andra jäsningen. Samma fällning bidrar till att ge vinet dess karaktär och är förklaringen till att karaktären brödig används för dessa viner. För att avlägsna jästsedimentet behöver det flyttas från flaskans ”mage” där det har landat eftersom flaskorna lagrats liggande. För att skaka loss fällningen placeras flaskorna i speciella ställ sk pupitres. Från helt horisontellt läge till att, under en veckas tid, flyttas till en vertikal ställning där flaskan hänger upp och nervänd. Därmed har jästfällningen samlats vid kapsylen. Nu flyttas flaskorna varsamt över till ett isbad, där toppen doppas. Isbadet gör att jästsedimentet bildar en ispropp vilken skjuts ut ur flaskan med hjälp av det tryck som den andra jäsningen åstadkommit i det att kapsylen får ett enkelt slag. Producenten behöver fylla på med en skvätt nytt vin. Och det är nu man avgör om vinet ska förbli torrt (sk Brut) eller om det ska tillsättas socker till vinet. Efter denna procedur försluts flaskan med den klassiska korken som säkras med hjälp av en grimma. Flaskan etiketteras och är därefter färdig att säljas. Bubbel gjort enligt den traditionella metoden kostar från 80 kr till flera tusen.

Charmat-metoden
Det går att förenkla den traditionella metoden genom att låta den andra jäsningen ske i en tank. Därmed krävs mindre arbete varför slutprodukten blir billigare. Metoden kallas för Cuvee Clos eller Charmat och innebär att man jäser en större volym, vanligtvis 10.000 liter, i en tank vilket självklart förenklar och effektiviserar produktionen. För att behålla kolsyran, som skapas i tanken, buteljeras vinet under tryck. Skillnaden mellan Charmat-metoden och den traditionella metoden är att vinet efter den andra jäsningen inte lagras på jästfällningen varför den klassiska brödigheten inte heller blir en del av smakprofilen. Dessutom får vinet en aning större och därmed mindre eleganta bubblor. Charmatvinet är billigare och ligger i prisspannet 50-80 kr.

Kolsyrametoden
Det absolut enklaste och billigaste sättet att tillverka ett bubbelvin är helt enkelt att tillsätta kolsyra till ett färdigt vin. Metoden används inte speciellt ofta eftersom resultatet blir högst mediokert. Kolsyran binds inte i vinet varför den snabbt försvinner ur glaset. Kolsyrametoden används främst på enkla, söta viner inte sällan gjorda på druvan Moscato.

Välj ditt bubbel efter tillfälle, mat och ekonomi. Som sagt, tumregeln är att ju dyrare desto bättre. Låt det väl smaka oavsett om det handlar om fest, födelsedag, bröllop, nyår eller middag hemma en helt vanlig måndag.

Kommentarer

bubbel Bubbelguide champagne enjoy wine & spirits mousserande mygatamagazinematochdryck Mygate Magazine skumpa

Tidigare Inlägg

Så tar du reda på vilken vintyp du är

Nästa Inlägg

Kombinera ost & vin

mygatemagazine

Veckans konserter på Grönan...

6 år sedan

Citrusbakade morötter med hackad...

4 månader sedan

Pontus Frithiofs underbara smakresa...

4 år sedan

Sockerstinn tårtmagi – här...

3 år sedan

SUSHISKOLA – SUSHIRIS

1 månad sedan
I...

Sotad laxmaki med avokado och chilimajonnäs

4 månader sedan
...

SLIDERS MED BBQ-GLASERAD FLÄSKKARRÉ, CHILI PICKLES...

1 vecka sedan
Ingredienser: 6...

Citadelle – unik Gin från Frankrike!

1 vecka sedan
Den 22 februari landar...

mygatemagazine

Citadelle – unik Gin från Frankrike! Vi skrev t Citadelle – unik Gin från Frankrike! Vi skrev tidigare om Citadelle Original som nu finns i beställningssortimentet. Perfekt till en GT eller servera med citronzest. Läs mer på mygatemagazine.se
.
.
.
#gin #gintonic  #systembolagetsbeställningssortiment #dryck #arcus #bottle #drinks #cocktails #cocktail #cocktailsathome #schweppes  #schweppesdrinks #systembolaget#drinkoftheday #drinksvtagram #drinkspiration #drinklover #drink  #drinksdrinksdrinks #drinksondrink #foodie #Stockholm #cocktails🍹#springwineandspirits #cocktailtime #drinklovers #instadrink #drinkstagram #mygatemagazine #cocktailhour
Hur gott? Moules marinière med råvaror från @kv Hur gott? Moules marinière med råvaror från @kvalitetsfisk komponerat @pontus.karen #receptet hittar du på Pontus sida på mygatemagazine.se
Trevlig måndag! 
.
.
.
#moules #kvalitetsfisk #mat #musslor #food #foodinsta #clams #dinner #clam #foodstagrams #foodlovers #mussels #matinspo #foodinspo #lovefood  #moulesmarinieres  #moulesmarinières #foodporn #älskarmat #hemlagat #foodinstagram #foodinsta #deliciousfood #foodies #foodstagram #lovefood #matinspiration #dinnerinspo #instafoodie #instafood #mygatemagazine
Små löjromspizzor med Västerbottensost® Laga @ Små löjromspizzor med Västerbottensost® Laga @sofianhenriksson löjromspizzor. Sofia vann @sverigesmasterkock 2020 och är också ny ambassadör för @vasterbottensost Receptet är framtaget av Sofia för Västerbottensost®. Receptet hittar du på mygatemagazine.se
.
.
.
#västerbottensost #sverigesmästerkock #sofiahenriksson  #sverigesmästerkock2020  #löjrom #löjromspizza #løjrom #löjrom #lojrom #pizza #pizzalover #pizzalovers #pizzatime #mat #food #foodinsta #dinner #foodstagrams #deliciousfood #foodlovers #matinspo #foodinspo #lovefood #älskarmat #ost  #foodinstagram #foodinsta #deliciousfood #foodie #foodstagram #tastemade #lovefood #instafood #mygatemagazine
En riktig klassiker. Raggmunk med fläsk, lingonsy En riktig klassiker. Raggmunk med fläsk, lingonsylt & färsk persilja. Receptet komponerat @foodbypontus hittar du på mygatemagazine.se 
Foto: @fotograf.emilieandersson 
.
.
.
#raggmunk #fläsk #lingon #persilja #recept #food #instafood #lingonberry #husman #husmanskost #raggmunkmedfläsk #hemlagat #raggmunkar #homemade #foodinsta #foodstagrams #foodlovers #matinspo #foodinspo #foodinsta #dinner #middag #lovefood #älskarmat #foodinstagram #foodinsta #instafoodie #exellentfood #tastemade #bonappetit #instafood #food #mat #mygatemagazine
Glad alla hjärtans dag 💚 . . . #allahjärtansd Glad alla hjärtans dag 💚
.
.
.
#allahjärtansdag #lovelife #veuveclicquot #betsysandbergchocklad #champagnelover #ateljelyktan #champagnefredag #champange #veuve #champagnelover #bubbelfredag #pluggie #champagnelife #champagnemoments #lovechampagne #foodandwine #instachampagne #chocolovers #chocolatelover #mousserande #champagnelovers🍾 #choklad #chocolatelovers #praliner #mousserandevin #foodie #chokladpraliner #champagneglass #bubbel #skumpa #winelovers
Gammel Dansk Limited Edition i exklusiv tappning. Gammel Dansk Limited Edition i exklusiv tappning.
Lanseras idag. Läs mer på mygatemagazine.se 
.
.
.
#gammeldansk #arcussweden #sprit #systembolagetsbeställningssortiment #dryck #arcus #bottle #drinks #cocktails #cocktail #systembolaget #drinkstagram #drinkspiration #drinklover #drink #drinksdrinksdrinks #drinksondrink #foodie #Stockholm #cocktails🍹#cocktailtime #drinklovers #coktailbar #instadrink #drinkstagram #mygatemagazine #cocktailhour
Tempurafriterad clarias med en majonnäs på färs Tempurafriterad clarias med en majonnäs på färsk koriander komponerat @filippoon för @sundqvist.se Receptet hittar du på mygatemagazine.se
.
.
.
#filippoon #sundqvist #fisk #recept #tempura #clarias #koriander #fish #majonnäs #seafood #comfortfood #tastemade #goodfood #deliciousfood #älskarfisk #middagsinspo 
#food #instafood #färskfisk #fishlover #fishlovers  #foodie  #koriandermajonnäs #friterat #foodlovers #matinspo #foodinspo #älskarmat #dinnerinspo  #mygatemagazine
Pizza bianco eller bianca är en vit pizza utan to Pizza bianco eller bianca är en vit pizza utan tomatsås. Här är ett enkelt recept med getost och karamelliserad lök. Salt och sött i perfekt harmoni! Receptet komponerat @sundqvist.se hittar du på mygatemagazine.se
.
.
.
#Sundqvist #recept #pizzabianco #pizzatime #pizza #dinner #potatis #matinspo #getost #dinnertime #food #älskarmat #foodie #goodfood #instafood #foodprep #exellentfood #deliciousfood #karamelliseradlök #foodstagram #pizzalovers #foodinstagram #foodlover #foodinspo #pizzalover #middag #homepizza #pizzabianca  #mygatemagazine
Älskar risotto! Matkreatör: @foodbypontus Foto: Älskar risotto! 
Matkreatör: @foodbypontus
Foto: @fotograf.emilieandersson
.
.
.
#risotto #shiitake #gruyere #pontuskaren #kock #recept #matinspiratör #matkreatör #skogssvamprisotto
#food #instafood #foodinsta #foodstagrams #foodlovers #matinspo #foodinspo #foodinsta #dinner #middag #lovefood #älskarmat #foodinstagram #risottolover #foodinsta #foodprep #dinnerinspo #instafoodie #exellentfood #tastemade #bonappetit #instafood #food #mat #mygatemagazine
Älskar råbiff i alla former. Denna tartar är pe Älskar råbiff i alla former. Denna tartar är perfekt att bjuda på när det kommer många gäster. Recept komponerat @pontus.karen hittar du på mygatemagazine.se
Foto: @fotograf.emilieandersson
.
.
.
#råbiff #tartar #steaktartare #tartare #tastemade #friterattunnbröd #kapris #pepparot #kapriscreme #pepparotskräm #kapris #bonappetit #recipes #tartarbiff #matinspo #food #instafood #foodie #foodinsta #recept #foodstagrams #foodlovers #matinspo #foodinspo #älskarmat #foodlove #mygatemagazine #mygatemagazinematochdryck #exellentfood #deliciousfood #böngroddar  #moussernade
Vaktelägg, flingsalt och färsk tryffel. En magis Vaktelägg, flingsalt och färsk tryffel. En magisk kombo by @foodbypontus 
Foto: @fotograf.emilieandersson 
.
.
.
#tryffel #vaktelägg #tartufo #truffle #mat #food #foodinsta #dinner #foodstagrams #deliciousfood #foodlovers #matinspo #foodinspo #lovefood #älskarmat #flingsalt #svenskasmaker #foodinstagram #foodinsta #deliciousfood #foodies #foodstagram #delicious #exellentfood #tastemade #bonappetit #lovefood #instafoodie #instafood
Dessertpizza med vit choklad, hallon, kanderade nötter och rosmarin. Laga @sofianhenriksson dessertpizza. Sofia vann @sverigesmasterkock 2020 och är också ny ambassadör för @vasterbottensost Receptet är framtaget av Sofia för Västerbottensost®.Receptet hittar du på mygatemagazine.se
Trevlig söndag!
.
.
.
#västerbottensost #sverigesmästerkock #sofiahenriksson #dessert #sverigesmästerkock2020 #sverigesmasterkock #cheese #ost #dessertpizza #hallon #foodinsta #raspberry #kanderadenötter #foodstagrams #pizzatime #foodlovers #matinspo #foodinspo #lovefood #älskarmat #dessertlover #pizza  #västerbottenost #deliciousfood #foodies #foodstagram #foodie #instafoodie #instafood #mygatemagazine
Trevlig bubbelfredag 💚 . . . #bubbelfredag #fre Trevlig bubbelfredag 💚
.
.
.
#bubbelfredag #fredagabubbel #fredagsfeeling #nicolasfeuillatte #champagne #cheers #champagnelover #champagnelovers
#champagneblancdeblancs #blancdeblancs #blancdeblancschampagne #charlesmignon
#brut #champagnetime #champagnemoments #lovechampagne #instachampagne #champagnelovers🍾 #champagnetime #champagneglass #bubbel #skumpa #mousserandevin #winelover #mousserande #lovelife #sparklingwine #sparklingwines
Surf’n turf taco med hummer och oxfilé komponer Surf’n turf taco med hummer och oxfilé komponerat Robert Sandberg för @sundqvist.se Receptet hittar du på mygatemagazine.se
.
.
.
#sundqvist #surfnturf #lovelobster #oxfile #lobsterlove #lobsterlover #oxfilé #seafoodlover
#lobster #lobsterlovers #tastemade #seafoodlover #hummer #älskarmat #deliciousfood #foodlover #lovefood #foodinspo #steak #steakdinner  #hummertacos
#food #foodie #tacos🌮#matinspo #seafood #tacotaco #taco #foodiegrams #dinner #food #seafoodlove
Hur gott? I helgen skrev vi om löjromssemla på @ Hur gott? I helgen skrev vi om löjromssemla på @clarionsign som hade premiär. 
Läs mer om hotellets tolkning av svenskarnas mest älskade bakverk på mygatemagazine.se

.
.
.
#clarionhotelsign #clarionhotel #clarionsign #löjromssemla #löjrom #löjromssemlan #löjrom #lojrom #food #instafood #foodinsta #semla #semlor #foodinspo #foodinsta #lovefood #älskarmat #foodinstagram #dinnerinspo #instafoodie #instafood #delicious #exellentfood #tastemade #bonappetit #mousserande #mousserandevin #deliciousfood #foodstagrams #matinspo #gronsakshallensorunda #grönsakshallensorunda #mygatemagazine
Unna dig en lyxig brunch hemma. Citrusvåffla med Unna dig en lyxig brunch hemma. Citrusvåffla med forellrom komponerat @foodbypontus. Receptet hittar du på mygatemagazine.se och är framtaget i samarbete med @brunchsthlm.se 
Foto: @fotograf.emilieandersson 
Agency: @bergstrompr
.
.
.
#brunchsthlm #våfflor #waffles #forellrom #brunch #brunchsthlm #brunching #lyxbrunch #brunchstockholm #lyxfrukost #brunchideas #frukost #food #matinspo #wargofsweden #rödlök  #brunchinspo #foodinspo #brunching #breakfast #brunchtime #svenskasmaker  #breakfastinspo #älskarmat #matinspo #foodinspo #tastemade #bonappetit #recipes #recept #lovefood #foodinspo #foodinsta #brunching #mygatemagazine #mygatemagazinematochdryck
Hur gott? Moules marinière komponerat @foodbypont Hur gott? Moules marinière komponerat @foodbypontus Receptet hittar du på mygatemagazine.se
Foto: @fotograf.emilieandersson 
.
.
.
#moules #mat #musslor #food #foodinsta #clams #dinner #clam #foodstagrams #foodlovers #mussels  #tastemade #bonappetit #recipes #matinspo #foodinspo #lovefood #foodporn #älskarmat #kock #recept #foodinstagram #foodinsta #deliciousfood #foodies #foodstagram #lovefood #mat
#dinnerinspo #instafoodie #instafood #mygatemagazine #mygatemagazinematochdryck
Hjorttartar med lingon och chili. Vår matredaktö Hjorttartar med lingon och chili. Vår matredaktör @foodbypontus har i samarbete med @brunchsthlm.se tagit fram detta smarriga recept. Receptet hittar du på mygatemagazine.se
Foto: @fotograf.emilieandersson
.
.
.
#brunchsthlm #festmat #förrätt #vilt #hjorttartar #råbiff #tartar #steaktartare #tartare #lingonberry #tastemade #bonappetit #petralundslera #recipes #tartarbiff #lingon #chili #matinspo #food #instafood #foodie #foodinsta #recept #foodstagrams #foodlovers #brunchstockholm #food #matinspo #svenskasmaker #foodinspo #älskarmat #mygatemagazine
Bubbel och hummer är aldrig fel. Önskar er en tr Bubbel och hummer är aldrig fel. Önskar er en trevlig lillördag och en fin start på nya året 🍾🥂 
.
.
.
#happynewyear #gottnyttår #nyttår #gottnyttår2021
#nicolasfeuillatte #champagne #cheers #champagnelover #champagnelovers
#hummer #lobster #köksinspo
#brut #champagnetime #champagnemoments #lovechampagne #instachampagne #champagnelovers🍾 #champagnetime #champagneglass #bubbel #skumpa #mousserandevin #winelover #lobsterlover #lovelobster #seafood #seafoodlover #seafoodlovers #mygatemagazine #mygatemagazinematochdryck
Gott Nytt År 2021 🍾🥂 . . . #happynewyear #g Gott Nytt År 2021 🍾🥂
.
.
.
#happynewyear #gottnyttår #gottnyttår2021 
#nicolasfeuillatte #champagne #cheers #champagnelover #champagnelovers 
#champagneblancdeblancs #blancdeblancs #blancdeblancschampagne #charlesmignon #hummer #lobster
#brut #champagnetime #champagnemoments #lovechampagne #instachampagne #champagnelovers🍾 #champagnetime #champagneglass #bubbel #skumpa #mousserandevin #winelover #lobsterlover #lovelobster #seafood #seafoodlover  #mygatemagazine
RÅBIFF MED TARTARSÅS & SHOESTRING FRIES. En lyxi RÅBIFF MED TARTARSÅS & SHOESTRING FRIES.
En lyxig steak tartare komponerad @sebastiangibrand för @sundqvist.se Receptet hittar du på mygatemagazine.se
.
.
.
#Sundqvist #recept #sebastiangibrand #shoestringfries 
#råbiff #tartar #fries #frenchfries #steaktartare #tartare #tastemade #bonappetit #recipes #tartarbiff #matinspo #food #instafood #foodie #foodinsta #recept #foodstagrams #foodlovers #food #matinspo #foodinspo #älskarmat #foodlove #mygatemagazine #mygatemagazinematochdryck #exellentfood #deliciousfood #tartarsås
Marry Christmas 🎄🍾🥂 . . . #champagne #chr Marry Christmas 🎄🍾🥂
.
.
.
#champagne #christmasiscoming #marrychristmas #jul2020 #GuldkulaChampagne #Guldkula #cheers
#champagnemoment #champagnelover #sparkle #moet #moetimperial #moetchandon #champagnealexandrebonnet #moët #champagnetime #champagnemoments #lovechampagne #foodandwine #moetmoment #instachampagne #champagnelovers🍾 #champagnetime #bubbel #skumpa #mousserandevin #winelover #sparklingwine #sparklingwines
TARTE FLAMBÉE MED POTATIS & LÖJROM Tarte flambé TARTE FLAMBÉE MED POTATIS & LÖJROM
Tarte flambée är en fransk variant på pizza med krispig, ojäst botten. I samarbete med @sundqvist.se har @sebastiangibrand tagit fram ett riktigt smarrigt recept. Receptet hittar du på mygatemagazine.se
.
.
.
#Sundqvist #recept #sebastiangibrand  #tarteflambée #löjrom #tarteflambee #pizzatime #pizza #dinner #potatis #matinspo #dinnertime #food #löjromspizza #älskarmat #foodie #goodfood #instafood #foodprep #exellentfood #deliciousfood #recept #foodstagram  #pizzalovers #foodinstagram #foodlover #foodinspo #pizzalover #middag  #svenskasmaker #mygatemagazinematochdryck
Bubbelfredag. Trevlig fredagsfest 🍾🥂 . . . # Bubbelfredag. Trevlig fredagsfest 🍾🥂
.
.
.
#christmasiscoming #jul2020 #moetchandon #moët #NectarImpérial #ateljelyktan #adventsljustake #betsysandbergchoklad #champagne #christmastime #christmas #instachocolate #chocolatelovers #praliner #praline #chocolate #chokladpraliner  #champagnemoment #champagnelover #moet #moetimperial #champagnetime #champagnemoments #lovechampagne #moetmoment #champagneglass #instachampagne #champagnelovers🍾 #champagnetime #mygatemagazine #mygatemagazinematochdryck
Rödbetscarpaccio med stekt grönkål och getostcr Rödbetscarpaccio med stekt grönkål och getostcremé som toppats med knaperstekt sidfläsk. Matinspo från vår kund @foodbypontus
.
.
.
#rödbetscarpaccio #grønkål #carpaccio #getostcreme #polkabeta #rödbeta #svenskasmaker #dinner #festmat #sidfläsk #polkabetscarpaccio #mat #matinspo #förrätt #grönkål #grekiskyoghurt #mat #food #foodinsta #foodstagrams #deliciousfood #foodlovers #matinspo #middag #foodinspo #lovefood #tastemade #bonappetit #älskarmat #foodinstagram #foodinsta #foodies #foodstagram #lovefood
Ladda mer… Följ oss på instagram

“Köttfärs & svamp Quesadillas”

2 dagar sedan
ENKEL MAT för mig är tex en Quesadillas. Smakrik, ostig, chrunchig, “billig”, krämig och framförallt salt & het. Doppa i lite vitlökssås = en bra middag eller gott snacks eller bra “shareing” tillbehör på middagen. Här kommer receptet. ...

Laxburgare med chilimajonnäs och...

3 dagar sedan

Panera...

TRYFFELDOFTANDE RÅBIFF PÅ ITALIENSKA

4 dagar sedan

Kock:...

POCHERAT ÄGG & JORDÄRTSSKOCKA

5 dagar sedan

Gör...

“Köttfärs & svamp...

2 dagar sedan

Laxburgare med chilimajonnäs...

3 dagar sedan

Produkttest av Kullamust...

4 dagar sedan






Annons

Senaste inlägg

  • “Köttfärs & svamp Quesadillas”
  • Laxburgare med chilimajonnäs och rostade rotfrukter
  • Produkttest av Kullamust blandade smaker
  • Hitta upplevelserna i Monaco
  • TRYFFELDOFTANDE RÅBIFF PÅ ITALIENSKA

Mygate Magazine

Presskontakt:
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine c/o Bergström PR Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Sociala Medier

Copyright (c) 2021. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations