Pontus Karén Mat & Dryck
Att göra egen pasta är enklare än du tror
Du behöver för 2 personer.
1 helt ägg. 1 äggula.
1 tsk salt.
2 dl Durumvete.
1 tsk olivolja.
Gör så här:
Häll 2 dl durumvetemjöl på en bänk yta och gör ett “hål” i mitten av högen. Häll sedan i ägget och äggula, salt och olivolja i hålet. Arbeta allt till en fast deg, ibland kan de behövas ett par extra droppar vatten. Lägg degen i en skål, droppa lite vatten och täck med en handduk och låt stå i kylen i ca 30 minuter.
Tips! Enklast att göra utkavlingen och formen av pastan är med hjälp av en pasta maskin, men! Det går lika bra att kavla ut tunt med lite extra durumvete och sen skära strimlor. Koka i rikligt saltat vatten ca 3-4 minuter (beroende på hur tjock pasta du gjort).
Fred, Kärlek & Fernet
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
Foto av @fotograf.emilieandersson