Asiatisk kycklingsallad komponerat Christin Kashou, Sveriges mästerkock 2021
En färgsprakande, smakrik sallad toppad med grillade tunna innerfiléer med smak av Asien. Snabb att slänga ihop och magiskt gott. Passar lika bra till familjemiddagen som när det dyker upp gäster.
4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter
1 förpackning Lönneberga Kycklinginnerfilé Asiatisk BBQ, (á 450g)
Sallad med rostat bovete
2 romansallad
1 ask snacksgurka
250 g cocktailtomater
2 salladslökar
1 rödlök
1 kruka mynta
1 kruka koriander
1 röd chili
½ dl bovete alternativt rostade jordnötter
Dressing
½ dl limejuice, (ca 2 lime)
1 lime, zest
2 msk strösocker
3 msk fisksås
1 msk sriracha
1 tsk riven ingefära
2 vitlöksklyftor, rivna
Såhär gör du
Dressing: mixa ingredienserna till dressingen och ställ åt sidan.
Sallad: plocka mynta- och korianderbladen från stjälkarna, skiva chilin tunt. Ställ åt sidan. Skiva övriga grönsaker till salladen i önskad storlek och blanda i en skål. Rosta bovete i en torr stekpanna cirka 5 minuter, väljer du rostade jordnötter hackar du dem grovt.
Kyckling: grilla innerfiléerna snabbt på hög värme.
Servering: blanda ned dressingen i salladen precis innan servering och lägg på ett fat. Toppa med örter, bovete/jordnötter samt den nygrillade kycklingen.