
En färgsprakande, smakrik sallad toppad med grillade tunna innerfiléer med smak av Asien. Snabb att slänga ihop och magiskt gott. Passar lika bra till familjemiddagen som när det dyker upp gäster.

4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter
1 förpackning Lönneberga Kycklinginnerfilé Asiatisk BBQ, (á 450g)
Sallad med rostat bovete
2 romansallad
1 ask snacksgurka
250 g cocktailtomater
2 salladslökar
1 rödlök
1 kruka mynta
1 kruka koriander
1 röd chili
½ dl bovete alternativt rostade jordnötter
Dressing
½ dl limejuice, (ca 2 lime)
1 lime, zest
2 msk strösocker
3 msk fisksås
1 msk sriracha
1 tsk riven ingefära
2 vitlöksklyftor, rivna
Såhär gör du
Dressing: mixa ingredienserna till dressingen och ställ åt sidan.
Sallad: plocka mynta- och korianderbladen från stjälkarna, skiva chilin tunt. Ställ åt sidan. Skiva övriga grönsaker till salladen i önskad storlek och blanda i en skål. Rosta bovete i en torr stekpanna cirka 5 minuter, väljer du rostade jordnötter hackar du dem grovt.
Kyckling: grilla innerfiléerna snabbt på hög värme.
Servering: blanda ned dressingen i salladen precis innan servering och lägg på ett fat. Toppa med örter, bovete/jordnötter samt den nygrillade kycklingen.