Asian Bao Buns med svamp

Härliga Asian Bao Buns med svamp som du lagar hur lätt som helst hemma! Bröden
ångas i mikrovågsugn och cookingsås smaksätter svampen på ett kick. Bjud in familj och
vänner och låt alla fylla sina buns som de vill. Lite som tacos, fast asiatiskt.


Ingredienser
Antal portioner 4


700 g champinjoner
1 påse Santa Maria Cooking Sauce Dark Soy & Garlic
smör eller olja till stekning
2 paket Santa Maria Asian Steamed Buns
2 st hjärtbladssalladshuvuden
0,5 st gurka
200 g böngroddar
1 kruka koriander
1 st röd chili
100 g jordnötter, krossade
1 flaska Santa Maria Topping Sauce Sweet Mango & Chili


Gör så här

  • Förbered grönsaker och toppings. Sätt fram i separata skålar så att alla runt bordet
    kan fylla sina bröd med sina egna favoriter. Tips är att skiva grönsakerna väldigt
    tunt!

  • Stek svampen i smör eller olja på hög värme i ca 5 minuter, sänk sedan värmen
    och tillsätt en påse Cooking Sauce Dark Soy & Garlic. Rör om och stek i ytterligare
    ca en minut.

  • Ta bröden ur förpackningen och lägg dem på en tallrik, fyra i taget, täck
    med ”mikrolock” och kör på full effekt i 40-60 sekunder. Täck bröden med en
    kökshandduk för att hålla dem varma fram till servering.

  • Fyll brödet med tillbehören, avsluta med krossade jordnötter och toppingsåsen

  • sedan är det bara att hugga in.