Jessica Frej
After Work – Jessica Frej
En after work med kollegorna eller kompisarna är bland det
bästa jag vet – man ses lite opretentiöst efter jobbet med
tanken att man ska ta en öl och sedan gå hem. Fast alla vet
att man aldrig kommer gå hem utan att kvällen kommer
fortgå och fortgå! Alla inblandade säger till och med: »Jag ska
bara ta en öl och sedan gå hem.« Och sedan säger man »Jag
ska bara ta en till och sedan går jag.
« Tills allt har stängt. Då kanske
man går hem, eller så är det någon hetsig kompis som
är ledig nästa dag (oftast jag, sorry) som säger: »Men vi kan
inte gå hem nu! Efterfest hos mig!«
Det som är den stora vinsten med att ha after work hemma är
att man äter en riktig middag, annars blir det ju alltid att man
hoppar det där med mat eftersom man bara ska ta en till och
gå hem. Man har inte bokat bord någonstans och är oftast för
många för att spontant få ett bord. Därför introducerar jag nu
hemma-after worken! Låt den väl smaka!
Öl och after work är nästan synonymer, därför är det viktigt
att ladda upp med bärs! Köp olika sorter så att det finns något
för alla smaker eller be gästerna ta med sig så blir det en stor
variation. Glöm inte att se till att det finns alkoholfri också!
Ett snyggt sätt att servera öl på är att fylla en fin stor hink eller
balja med is och sätta ner drycken där. Mycket is kan du ofta
köpa i fiskdisken, på restaurang eller hotell.
Jessica slog igenom i tv-rutan med sin färgstarka personlighet och fantastiska matlagning redan 2011 när hon medverkade i TV4:s första säsong av Sveriges Mästerkock. Hon har gett ut flera böcker om bakning och är flitigt som gästkock i TV4 Nyhetsmorgon och är just nu aktuell med sin kokbok Fest på 30 minuter. Under Kocken tipsar kommer vi dela med oss Jessicas festtips och smarriga recept som inspirerar till fest.
Utges av: BONNIER FAKTA
Foto: Johanna Åkerberg Kassel