Kladdkaka med brynt smör och flingsalt av Zack Aujalay
Zack Aujalay från Enskede bakar Sveriges godaste kladdkaka.
Det vinnande receptet:
10 bitar
125 g Arla ® Svenskt Smör
3 dl strösocker
1 ½ tsk vaniljsocker
4 msk kakao
½ tsk flingsalt
1 ½ dl vetemjöl
2 ägg
Hallongrädde:
3 dl Arla ® vispgrädde
225 g hallon
1 dl florsocker
ev hallon som topping
Sätt ugnen på 150°. Bryn smöret, låt svalna något. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör ner övriga ingredienser till kakan i det brynta smöret. Rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna. Vispa grädden löst. Värm hallon och florsocker 1-2 min i mikro och mosa ihop. Sila bort kärnorna. Vänd försiktigt ner hallonpurén i grädden. Servera med hallongrädden och ev mer hallon.