Bjud på perfekt tillagade lammracks i helgen
LAMMRACKS MED PISTAGENÖTTER OCH VÄSTERBOTTENSOST®
Förhöj lammracksen med pistagenötter och Västerbottensost®. Servera gärna tillsammans med gratinerad purjolök och sparris.
INGREDIENSER
DETTA RECEPT INNEHÅLLER:
50 G VÄSTERBOTTENSOST® RIVEN
800 G LAMMRACKS
OLIVOLJA
BLANDADE ÖRTER, TEX ROSMARIN OCH TIMJAN
STRÖBRÖD
1,5 DL OSALTADE PISTAGENÖTTER
3 VITLÖKSKLYFTOR, SKALADE
3 SKIVOR SURDEGSBRÖD
0,75 DL OLIVOLJA
25 G SMÖR, RUMSVARMT
SALT OCH SVARTPEPPAR
GÖR SÅ HÄR
35 MIN
Lammracks med pistagenötter och Västerbottensost®
Sätt ugnen på 150°.
Lägg alla ingredienser till ströbrödet i en matberedare och mixa grovt.
Putsa lammracksen.
Tryck fast ströbrödssmulorna runt om köttet.
Stek lammracksen i olivolja så att ströbrödet får fin färg.
Lägg i en ugnsform, stick in en ugnstermometer i köttet och lägg på det ströbröd som har lossnat vid stekningen.
Stek klart i ugnen till en innertemperatur på 64°.
Låt köttet vila några minuter innan det skärs upp.
Garnera med lite extra riven Västerbottensost® och örter.