Snabblagad Chimichurrikyckling komponerat Mattias Larsson

Tunna kycklingfiléer är tricket när du vill ha en god och lättlagad middag. Det här receptet sköter sig
dessutom till stor del själv i ugnen. In med de kryddiga rotsakerna och när de nästan är klara steker du
snabbt den färdigkryddade kycklingen några minuter på varje sida. Perfekt resultat varje gång.

4 portioner
Tillagningstid: 40 minuter

  • 1 förpackning Lönneberga Tunna filéer av kycklingbröst, Chimichurri á 560 g (5 filéer)
    Kryddiga rotsaker
  • 500 g potatis
  • 250 g morötter
  • 300 g rotselleri
  • 1 rödlök
  • 250 g valfri svamp
  • 2/3 dl srirachamajonnäs
  • olivolja, salt & svartpeppar
    Till servering
  • valfri grönsallad

  • Såhär gör du

  • Kryddiga rotsaker: sätt ugnen på 225°C. Skala potatis & rotsaker, skär i tärningsstora bitar. Lägg (obs
    enbart) potatisen i en ugnsfast form.
  • Blanda med olivolja, salt och svartpeppar och ställ in i ugnen.

  • Skär sedan svamp och skalad rödlök i mindre bitar och blanda med de tärnade rotsakerna, olja och
    salt. Vänd ner allt i potatisen när den har varit i ugnen cirka 10 minuter.
  • Ugnsbaka ytterligare 15 minuter tills allt har en fin färg.
  • Ringla över srirachamajonnäsen och blanda runt, den kommer sugas upp av de varma rotsakerna och ge en härlig smak.

  • Kyckling: stek kycklingen i olivolja några minuter på varje sida på medelhög temperatur tills den är
    genomstekt och har en fin yta.
  • Det gör du när dina rotsaker i ugnen börjar bli klara.

  • Servering: servera kycklingen och de kryddiga rotsakerna tillsammans med en god grönsallad.

  • Dekorera med valfri ört.