Gorgonzolapizza

Gorgonzola på pizza? Si, certo! Smakrikt, krämigt och underbart gott med en pizza bianca med
Granarolo Gorgonzola & Mascarpone som bas istället för den klassiska tomatsåsen. Vi toppar vår
pizza med valnötter och karamelliserad lök – magiskt tillsammans med osten och den frasiga botten.


Tillagning: 30 minuter
1 pizza

  • 1 färdig pizzadeg
  • 1 paket Granarolo Gorgonzola & Mascarpone (200 g)
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 2 krm socker
  • 100 g valnötskärnor, hackade
  • flingsalt och svartpeppar

  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Gör så här:

  • Skala och skiva löken tunt.
  • Stek i smör och lite olja på låg temperatur under lång tid, räkna med 20
    minuter.
  • Löken ska bli helt mjuk och få en fin, brun färg.
  • Strö över sockret och stek ytterligare några
    minuter så den karamelliseras.
  • Rör om då och då. Ställ åt sidan.
    Lägg ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper.
  • Bred på generöst med Granarolo Gorgonzola &
    Mascarpone, strö över hackade valnötterna och klicka ut den karamelliserad lök.
  • Grädda i ugnen 8–10 minuter tills botten är helt genomgräddad och pizzan fått fin färg.

  • Toppa med en god olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar. Servera direkt.