VIN – GASTRONOMI – DRYCK
GNISTA LANSERAR ETT INNOVATIVT ALTERNATIV TILL RÖDVIN
Genom att ha dryckestillfället som utgångspunkt, har grundaren Erika Ollén länge ifrågasatt vad exakt det är som gör alkoholhaltig dryck så god. Bortsett från berusningseffekten, förstås – något som allt färre människor eftersträvar.
“Jag har arbetat med alkoholfritt i snart sju år och lyssnat på hundratals konsumenter och experter. För mig är det
uppenbart att man inte kan avalkoholisera vin eller sprit med ett tillfredställande resultat för den som är van vid och uppskattar alkoholhaltig dryck, oavsett om det är sprit eller vin! Det finns många fina avalkoholiserade rödviner, men dryckesupplevelse kan knappast jämföras med ett ”riktigt” rödvin. Idag vet vi att en majoritet av de som köper alkoholfritt inte är nykterister. Man vill avstå för att det är en tisdag, eller för att det är sent på fredagen och man inte vill vakna upp bakis… Vår nya serie Gnista Red riktar sig till dessa!”
INTE ETT VIN MEN EN ERSÄTTARE SOM FAKTISKT GÖR JOBBET
Utvecklingen av Gnista Red har varit tillåtande – så länge slutresultatet är riktigt bra och alkoholhalten är lägre än 0,5% finns det inga ingredienser eller tillvägagångssätt som är fel. Resultatet, Gnista Red, har blivit till på ungefär samma sätt som Gnistas sprit – där gastronomi och tradition möte food-tech. Med utgångspunkt i vad sommeliers efterfrågar är resultatet två handgjorda drycker där tanniner, kropp, syra, kryddighet och precis perfekt (läs inte för hög) sötma möts.
FRANSKT OCH ITALIENSK UT FÖRST
Gnista Red French style erbjuder röda bär, en parfymerad doft, mjuka tanniner och avslutar med en
tillfredställande syra. Att ersätta ett lätt och fruktigt rödvin. Gnista Red Italian style, å andra sidan, ersätter ett halvkraftigt vin och är rikt på tanniner, körsbär och en blommig kryddighet.
GNISTA RED RULLAS UT GLOBALT MED START AUGUSTI -22
De första begränsade batcherna kommer att delas mellan importörer och partners i USA, EU och Australien och finns att beställa HÄR