Ramen är en klassisk, japansk nudelsoppa
ONEPOT – RAMENGRYTA MED KYCKLING
Rykande buljong, krispiga grönsaker och djupa smaker. Ramen är en klassisk, japansk nudelsoppa som kan tillagas på en rad olika sätt. Det här receptet bjuder på en onepot-variant där rätten görs på kyckling, shiitake och pak choi.
INGREDIENSER
(4 portioner)
1 ½ liter kycklingbuljong
600 g kycklingbröstfilé, i bitar
3 cm färsk ingefära, delad på längden
6 vitlöksklyftor, skivade
150 g shiitakesvamp,halverad
1 msk japansk sojasås
2 tsk sesamolja
3 paket ramennudlar
2 Pak Choi, separerade i blad
150 g sockerärtor
3 salladslökar, skivade
GÖR SÅ HÄR
Blanda buljong, kyckling, ingefära och vitlök i en stor gryta. Låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda med lock tills kycklingen nästan är genomkokt, ca 10 minuter.
Tillsätt svamp, sojasås och sesamolja och låt sjuda under lock till svampen är mjuk, 8–10 minuter.
Tillsätt nudlar i grytan och koka under omrörning tills de börjar mjukna, 2–4 minuter. Rör i pak choi och sockerärtor. Låt koka tills grönsakerna är spröda, 1–2 minuter.
Rör i salladslök precis innan servering.