Kocken tipsar - Louise Johansson
JORDGUBBAR MED SVARTPEPPAR & CITRON AV LOUISE JOHANSSON
Kan du inte få nog av jordgubbsdesserter? Då kommer du att älska Zassenhausambassadören Louise Johanssons recept! Här serveras gubbarna tillsammans med peppar, citron och hemgjord glass.
Peppriga jordgubbar? Ja, du läste rätt. Jordgubbar och svartpeppar är en lika oväntad som fantastisk kombo. Allra godast blir det om du serverar bären tillsammans med hemgjord glass på kondenserad mjölk, men det går givetvis bra med köpt vaniljglass om du har ont om tid.
INGREDIENSER
Jordgubbar (4 portioner)
500 g jordgubbar
1 st citron, rivet skal och saft
1 tsk nymalen svartpeppar
Glass med kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
GÖR SÅ HÄR
Börja med glassen ca 6 timmar innan servering. Vispa grädden löst, den ska ha en konsistens som gör att den precis faller av skeden. Vänd i kondenserad mjölk och vispa tills konsistensen är krämig och du kan forma ”vågor”. Häll upp i en brödform och gör ett fint mönster på toppen. Frys in.
Snoppa av jordgubbarna och dela i kvartar. Riv över citronskal och pressa över citronsaft. Smaksätt med svartpeppar och vänd runt.
Toppa glassen med jordgubbar och lite mer nymalen svartpeppar.
Presenteras av:
jordgubbar kocken tipsar Louise Johansson Mygate Magazine mygatemagazinematochdryck recept