Matcha mat & dryck
TARTAR PÅ OXE MED LÄTTPICKLADE GULBETOR, KRASSEMAJONNÄS, ROSTAT BOVETE OCH STEKT SALLAD
INGREDIENSER
Recept till 4 personer
Tartar
600 g oxinnanlår eller oxfilé
Olivolja
Salt
Gulbetor
12 st små gulbetor
1 dl ättika (ättiksprit)
2 dl socker
2 dl vatten
Stekt sallad
2 st små salladshuvuden
50 g smör
Krassemajonnäs
3 askar smörgåskrasse
50 g färsk spenat
2 dl matolja
1 ägg
1 tsk senap
1 citron
Salt
Rostat bovete
1 dl helt bovete
1 msk olivolja
GÖR SÅ HÄR
Tartar
Putsa köttet fritt från senor. Lägg sedan in i frysen ca 1 timme, så att det blir halvfryst. Skär sedan i tunna skivor och hacka köttet fint. Smaka av med olivolja och salt.
Gulbetor
Koka betorna mjuka i vatten. Blanda ättika, socker och salt i en kastrull och låt koka upp. Skala betorna och lägg dem i lagen. Låt ligga minst 2 timmar.
Krassecreme
Mixa krasse och spenat med varm olja (ca 60 grader) i en mixer. Sila sedan av oljan och låt den svalna. Mixa ägget, senapen och litet salt i en bunke och blanda ner oljan litet i taget, tills blandningen tjocknat. Smaka av med salt.
Vintips: