Kocken tipsar - Filip Poon
Laga Filip Poons Chili sin Carne och matcha med en Margarita
Fira Internationella Margarita-dagen med mexikansk måndag med att laga Filip Poons färgstarka Chili sin Carne och smutta på en Margaritas till tonerna av Mariachi-musik.
Grattis alla Margarita-älskare, idag är det International Margarita day! Passa på att sätt guldkant på vardagen med en saltkantat Margarita och en het Chili sin Carne komponerad Filip Poon. färgstarka Chili sin Carne, till tonerna av Mariachi-musik. Denna mexikanska måndag vill du inte missa. Varje år den 22 februari hyllar vi den klassiska drinken Margarita, som kännetecknas av dess perfekta kombination av surt och salt.
Recept på Chili sin Carne:
Räcker till: 4 portioner Tillagningstid: ca 20 min
Ingredienser:
4st skivade vitlöksklyftor
2st finhackad gul lök
1 tärnad zucchini
1 paprika, tärnad 1 finhackad röd chili
2 tsk spiskummin
3 tsk paprikapulver
1 tsk malet bryggkaffe 400 g vita bönor
400 g kidneybönor
2,5 dl vatten
2 burk krossad tomat 2 dl gräddfil
1st kruka koriander
Så här gör du:
- Hacka alla grönsaker och fräs i rapsolja med kryddor, salt, peppar och kaffe.
- Tillsätt krossad tomat och vatten, låt koka på medelvärme i 5 min.
- Lägg i bönorna och låt puttra i 5 min.
- Servera med gräddfil och koriander.
Drinktips!
Recept Klassisk Margarita
En klassisk Margarita innehåller tequila, Cointreau, limejuice och en rimmad saltkant. Drinken sägs bära på en tragisk kärlekshistoria, av en bartender vars kärlek för en vacker dansös lämnades obesvarad. Han skapade då drinken som fick komma att bära hennes namn, Margarita.
När vi inte kan fira tillsammans på samma sätt går det lika bra att unna sig själv, eller tillsammans med någon en mexikansk afton i sann Margarita-anda.
Recept på en klassisk Margarita:
Ingredienser:
4 cl tequila
2,5 cl Cointreau
2 cl limejuice
Flingsalt
Så här gör du:
- Skaka alla ingredienser tillsammans med en stor iskub
- Fukta kanterna av ett glas med lime och rulla i saltet
- Sila upp drinken i glaset och garnera med en limeklyfta