Recept
Råmarinerad norsk fjordörret med avokadokräm
Detta recept passar bra som förrätt eller som en tapasrätt. Fjordörrets djupa, röda färg ser så läcker ut att du bara måste prova.
Ingredienser
4 portioner
250 g Norsk fjordörret
1 st lime
salt och peppar
örter, färska
Avokadokräm
1 st avokado
1 msk olivolja
0,5 st citron
salt och peppar
Gör så här:
- Skär fjordörret i hälften längs med och skär varje bit i ca 2 mm stora skivor. Varje skiva bör vara en tugga.
- Skala och gör juice av lime och droppa limejuice över fisken.
- Strö över lite salt och peppar.
- Dela avokadon i halvor, ta bort kärnan och ta ut avokadoköttet med en sked.
- Mosa avokado till en jämn blandning tillsammans med olivolja.
- Pressa citron, och smaka av blandningen med citronsaft, salt och peppar.
Klicka på lite avokadokräm på varje fiskbit, garnera med lite limeskal och färska örter och servera.