• REDAKTIONSBLOGGEN
  • Mat/Dryck
  • Resor
  • Hem
  • Kontakta oss
Mygate Magazine
  • HEM
  • NYHETER
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • MAT/DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • JIMMI ERIKSSON
      • CHRISTIAN HELLBERG
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
      • MATTIAS LARSSON
      • FILIP FASTEN
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • JULBAK & JULMAT
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE – MAT & DRYCK
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • TIPSA REDAKTIONEN
  • KONTAKTA OSS
  • Bloggare på Mygate Magazine

Klas Lindberg, Årets Kock 2012

UGNSROSTAD GÖS MED KANTARELLER OCH SIDFLÄSK

3 månader sedan mygatemagazine Artiklar, Kocken tipsar, Mat/Dryck, Middagstipset, Mygate Magazine, Nyheter, Recept
Dela:

Receptet är skapat av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.

Ingredienser:

  • 1 hel gös ca 1,5 kg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 citron
  • 1 dl plockad färsk dill
  • Arla® Smör&rapsolja spray

Kantarellpanna:

  • 16 steklökar
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 500 g rensade kantareller
  • 16 kokta färskpotatisar
  • 1 dl Arla Köket® smetana
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl hackad färsk dill

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär 3 djupa snitt på varje sida av fisken. Salta och peppra på insidan av fisken. Dela citronen i 4 klyftor. Fyll fisken med citron och dill. Lägg fisken i en ugnssäker form, ringla över oljan. Ställ in fisken i mitten av ugnen ca 5 min. Sänk temperaturen till 100° och tillaga ca 15 min till en innertemperatur på 48-50°.

Koka lökarna hela med skalet på i saltat vatten tills de är mjuka, ca 15 min. Låt dem svalna och skala dem. Tärna fläsket och knaperstek i en varm stekpanna. Lyft ur fläsket och ställ åt sidan. Stek kantarellerna i samma stekpanna. Lägg ner löken, potatisen och fläsket, tills allt är varmt. Avsluta med smetana, salt, peppar och dill.

Tips:

Om du inte får tag i gös, kan du använda abborre eller röding istället.

Kommentarer

Årets kock Årets Kock 2012 arla fisk Gös Klas Lindberg kocken tipsar Mat Mygate Magazine mygatemagazinematochdryck recept UGNSROSTAD GÖS MED KANTARELLER OCH SIDFLÄSK

Tidigare Inlägg

Prisbelönt fransk gin lanseras i Sverige

Nästa Inlägg

Ett casino som flyger eller kör på räls

mygatemagazine

McDonald’s startar matchmaking för...

3 år sedan

Ginger Coffee

3 år sedan

Förgyll julbordet med havets...

3 år sedan

Nu ska Sveriges representant...

4 år sedan






Ladda mer...Följ oss på instagram

Annons


Annons

Idag lanseras Raats Dolomite...

2 timmar sedan

SO/ öppnar lyxhotell i...

1 dag sedan

LAMMPIZZA MED CHEDDAROST OCH...

2 dagar sedan

SO/ öppnar lyxhotell i Havanna – presenterar ny nivå av lyx i staden

1 dag sedan
Lagom till Havannas 500-årsjubileum gör Accor en storstilad premiär i den kubanska huvudstaden. Lyxhotellet SO/ Paseo del Prado La Habana slår upp portarna i ett av stadens mest ikoniska kvarter och blir därmed varumärkets första hotell på de amerikanska kontinenterna....

Norges bästa (och godaste)...

3 dagar sedan

Övernatta i ett pepparkakshus, smaka norsk julmat och botanisera på...

Puerto Rico – hjärtat av Karibien...

6 dagar sedan

Förutom vackra stränder och azurblått vatten, erbjuder Puerto Rico en...

Glamourös camping – en...

1 vecka sedan

Lyxiga resor behöver inte innebära femstjärniga hotell. Istället kan man...

Senaste inlägg

  • Idag lanseras Raats Dolomite 2017
  • SO/ öppnar lyxhotell i Havanna – presenterar ny nivå av lyx i staden
  • LAMMPIZZA MED CHEDDAROST OCH PICKLAD LÖK AV CHRISTIAN HELLBERG
  • Bästa kockarna i Sverige – om kockarna själva får rösta
  • Norges bästa (och godaste) julupplevelser

Mygate Magazine

Presskontakt:
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine c/o Bergström PR Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Sociala Medier

Copyright (c) 2019. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations