• REDAKTIONSBLOGGEN
  • Mat/Dryck
  • Resor
  • Hem
  • Kontakta oss
Mygate Magazine
  • HEM
  • NYHETER
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • MAT/DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • JIMMI ERIKSSON
      • CHRISTIAN HELLBERG
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
      • MATTIAS LARSSON
      • FILIP FASTEN
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • JULBAK & JULMAT
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE – MAT & DRYCK
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • TIPSA REDAKTIONEN
  • KONTAKTA OSS
  • Bloggare på Mygate Magazine

Mat & Dryck

Så blandar du proffsiga cocktails hemma – D.E.W. Drinks: tre drinkar med bara tre ingredienser

10 månader sedan mygm_admin Artiklar, Drinktipset, Mat/Dryck, Mygate Magazine, Nöje/Livsstil, Nyheter, Recept
Dela:
Måns Borg Barchef på Nabo
Foto: Linus Pettersson

Det kan vara svårt att hitta en god cocktail som är enkel att göra hemma. För den som vill bjuda på någonting mer än en vanlig GT eller en öl en har William Grant & Sons tillsammans med Nabo, en nyöppnad kvarterskrog och cocktailbar intill Tegnérlunden i Stockholm, tagit fram D.E.W. Drinks – tre enkla och goda drinkar på Tullamore D.E.W., där endast tre ingredienser gör dig till Startender i hemmabaren.

Tullamore Drinks Foto: Linus Pettersson

Att dricka en god cocktail på en bar kan inspirera många till att själva prova lyckan vid nästa middagsbjudning. Men att hitta enkla och goda drinkar att bjuda på kan vara lättare sagt än gjort. Ibland vill en ofta bjuda på något mer avancerat än en GT, samtidigt som en Long Island Ice Tea kräver för många ingredienser för att ens vara aktuell.

För att göra det enkelt att göra goda drinkar hemma har William Grant & Sons tillsammans med den nyöppnade kvarterskrogen och cocktailbaren Nabo tagit fram konceptet D.E.W. Drinks: tre unika och enkla drinkar baserade på Tullamore D.E.W., innehållandes endast tre ingredienser vardera.

XO Old Fashioned, baserad på Tullamore D.E.W. XO Caribbean Cask, Bayleaf Sour, med peppar – och lagerbladssocker, och Irish Mule, med Ginger Beer och lime, är alla framtagna av Nabos barchef Måns Borg och bartendern Paul Ericson.

– På Nabo serverar vi riktigt bra cocktails till förmånliga priser. Därför passar D.E.W. Drinks perfekt in på vår meny. Tanken med drinkarna är att visa gästerna att goda drinkar inte behöver ta lång tid eller vara svåra att göra själva, säger Måns Borg, barchef på Nabo.


Så blandar du D.E.W. Drinks

Bayleaf Sour
4 cl Tullamore D.E.W. 2 cl peppar – och lagerbladssocker (se nedan för recept)
2 cl citronjuice
Skaka och häll upp i coupette-glas (gammalt champagne-glas)

Bayleaf Sour Foto: Linus Pettersson

XO Old Fashioned 
4 cl Tullamore D.E.W. XO Caribbean Cask
0,5 cl honungsvatten (se nedan för recept)
1–2 stänk Angostura bitter 
Rör drinken i cirka 10 sekunder över is, servera i lowball-glas med apelsinzest

XO Old Fashioned Foto: Linus Pettersson

Irish Mule 
4 cl Tullamore D.E.W.
10 cl Ginger beer 
1 pressad lime 
Servera över is, i ett highball-glas med en limeskiva

Peppar – och lagerbladssocker
2 citroner
5 dl socker
En matsked pepparkorn (svartpeppar eller kryddpeppar)
3 lagerblad

Gör så här:
Pressa ut saft ur två citroner (spar saften till Bayleaf Sour)
Koka de pressade citronerna i 50 cl vatten.
Tillsätt en matsked pepparkorn och 3 lagerblad, låt koka i 5 minuter.
Ta bort citronerna och tillsätt 5 dl socker
Koka upp och sila av
Sockerlagen kan förvaras i kylskåp i upp till tre veckor

Honungsvatten
Blanda 40 cl honung med 20 cl vatten.
Låt sjuda i några minuter tills honungen har lösts upp. 

Irish Mule Foto: Linus Pettersson

Kommentarer

bar cocktail D.E.W. Drinks drink drinktips drinktipset Måns Borg Mygate Magazine mygatemagazinematochdryck Nabo Tullamore Tullamore D.E.W. William Grants & sons

Tidigare Inlägg

Glamorös designoas i öknen

Nästa Inlägg

ULF LUNDELL VERNISSAGE PÅ KNUT BAR

mygm_admin

Kronprinsessparet besöker Värmlands Museum

4 år sedan

Den ultimata tredagars-guiden till...

2 månader sedan

Bo Kaspers Orkester tillbaka...

4 år sedan

Salt möter sött i...

4 år sedan






Ladda mer...Följ oss på instagram

Annons


Annons

​Borgogno Barolo Classico...

2 dagar sedan

Kalixlöjrom med...

3 dagar sedan

5.8 Undersea Restaurant på...

4 dagar sedan

5.8 Undersea Restaurant på Maldiverna erbjuder spektakulär utsikt under vattnen

4 dagar sedan
Med fisk till middag – på undervattensrestaurang Hundra procent havsutsikt och oavsett vad du väljer från menyn kan vi lova en härlig fiskmiddag. Hurawalhi Island Resort har flera restauranger men ingen med så spektakulär utsikt som 5.8 Undersea...

SO/ öppnar lyxhotell i Havanna –...

1 vecka sedan

Lagom till Havannas 500-årsjubileum gör Accor en storstilad premiär i den...

Norges bästa (och godaste)...

1 vecka sedan

Övernatta i ett pepparkakshus, smaka norsk julmat och botanisera på...

Puerto Rico – hjärtat av Karibien...

2 veckor sedan

Förutom vackra stränder och azurblått vatten, erbjuder Puerto Rico en...

Senaste inlägg

  • ​Borgogno Barolo Classico 2015 – ny årgång!
  • Kalixlöjrom med blomkålsskum, syrad rödlök & surdegschips
  • 5.8 Undersea Restaurant på Maldiverna erbjuder spektakulär utsikt under vattnen
  • Västerbottenpaj med laxrom, crème fraiche och dill
  • Idag lanseras Raats Dolomite 2017

Mygate Magazine

Presskontakt:
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine c/o Bergström PR Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Sociala Medier

Copyright (c) 2019. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations