Zuppa alle Zucchine med vintips från Toscana
Zuppa alle Zucchine
Ingredienser: 1/2 gul lök, finhackad, 2 vitlöksklyftor, 4 mask fin olivolja (Terreno’s t.ex.), 2 gröna zucchini, 1 l vatten, en klick smör, salt, svartpeppar, parmesan.
Gör såhär:
1.Hacka löken och riv eller pressa vitlöken, fräs i olivoljan, tillsätt zucchini och fräs någon minut.
2. Häll på vatten och låt koka i 5 min.
3. Tillsätt en klick smör och kör soppan slät i en mixer smaka av med salt och svatpeppar
4. Servera med riven parmesan och en bruschetta med grillade zucchini och pesto.
Bruschetta: Skär zucchini i tunna skivor, grilla. Marinera i rikligt med god olivolja och strö på salt. Grilla brödskivor, bred på pesto och toppa med de grillade zucchiniskivorna.
Vintips: Il Momento; ett vin för livets alla stunder. Fylligt med läskande bärighet och fruktig, blommig, örtig doft. Smaken har toner av solmogna körsbär och viol som övergår i en kryddig eftersmak. Det här är ett ärligt och balanserat vin som utöver att vara ekologiskt certifierat också är veganvänligt. Pris: 109 kr
Fler italienska recept med vinmatchning hittar du HÄR