
Recept
Up North BBQ Burger med lax från Norsk Fisk
Sommarburgare med lax från Norsk Fisk med klassiska tillbehör och egengjord barbecuesås.
Ingredienser:
4 portioner
500 g laxfilé utan skinn
salt
svartpeppar
sallad
saltgurka
tomat
lök
Barbecuesås
2 tsk farinsocker
2 tsk senapspulver
2 tsk selleri- eller örtsalt
2 tsk cayennepeppar
1 tsk svartpeppar
2 tsk paprikapulver
1/2 tsk allkrydda
9 dl tomatsås
1/2 worcestershiresås
2 dl vinäger
1/2 riven gul lök
Gör så här:
Börja med barbecuesåsen. Häll alla kryddor och farinsockret i en stekpanna och värm på. Häll därefter på tomatjuice, Worcestershiresås, vinäger och riven lök. Låt puttra på låg värme i ca 1,5 timme, rör om då och då. Såsen ska ha en tjock konsistens när den är klart.
Skär laxen i mindre bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt ägget och mixa till en smet med lite bitar kvar – inte för slät! Salta och peppra. Ställ in i kylen i ca 10 min. Forma sedan till 4 burgare med klassiska tillbehör, barbecuesåsen och pommes frites.
Barbecuesås burgare hamburgare lax Mat Mygate Magzine mygatemagazinematochdryck Norsk Fisk recept Up North BBQ Burger
Bli din egen pizzabagare
mygatemagazine


Nyheter på Blu-ray &...

Alla vägar bär till...
