Recept
Up North BBQ Burger med lax från Norsk Fisk
Sommarburgare med lax från Norsk Fisk med klassiska tillbehör och egengjord barbecuesås.
Ingredienser:
4 portioner
500 g laxfilé utan skinn
salt
svartpeppar
sallad
saltgurka
tomat
lök
Barbecuesås
2 tsk farinsocker
2 tsk senapspulver
2 tsk selleri- eller örtsalt
2 tsk cayennepeppar
1 tsk svartpeppar
2 tsk paprikapulver
1/2 tsk allkrydda
9 dl tomatsås
1/2 worcestershiresås
2 dl vinäger
1/2 riven gul lök
Gör så här:
Börja med barbecuesåsen. Häll alla kryddor och farinsockret i en stekpanna och värm på. Häll därefter på tomatjuice, Worcestershiresås, vinäger och riven lök. Låt puttra på låg värme i ca 1,5 timme, rör om då och då. Såsen ska ha en tjock konsistens när den är klart.
Skär laxen i mindre bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt ägget och mixa till en smet med lite bitar kvar – inte för slät! Salta och peppra. Ställ in i kylen i ca 10 min. Forma sedan till 4 burgare med klassiska tillbehör, barbecuesåsen och pommes frites.
Barbecuesås burgare hamburgare lax Mat Mygate Magzine mygatemagazinematochdryck Norsk Fisk recept Up North BBQ Burger