Pontus Karén Mat & Dryck
Tomatbaserad fisk & skaldjursgryta
Du behöver för 4 personer
Ca 400 g fisk (jag hade färsk havsabborre från Kvaltitetsfisk
Ca 300 g blå musslor från Kvalitetsfisk
1 gul lök
1 chili
3 vitlöksklyftor
1 paket krossade tomater
1 selleri stjälk
Ca 5 kvistar dill
1 dl vitt vin
Vatten
Salt & peppar
1 msk socker
Olivolja för stekning
1 halv citron
Gör så här
Finhacka chilin, vitlök & löken. Grov hacka sellerin och fräs alltihop i en kastrull med olivolja. När allt har fått lite färg och släppt massa smak häller du över dom krossade tomaterna och vinet, fyll upp paketet med lika mycket vatten och häll i kastrullen. Salta & peppra samt i med sockret och låt sjuda i ca 1 h med omrörning. 5 minuter innan servering vänder du i musslorna. Stäng av plattan och vänd i fisken. Sätt lock på och vänta i ca 2 minuter. Fin hacka dillen och strö över kastrullen.
Avsluta med att pressa citron, lock på och låt gästerna sätta sig. Låt någon av gästerna ta av locket och njut av doften av en nylagad fiskgryta gjord på färsk fisk.
Tips på tillbehör:
Krossad potatis. Aioli. Nybakt bröd. Eller friterad potatis.
Fred, Kärlek & Fernet
Pontus Karén – Matredaktör för mygatemagazine.se
instagram: @pontus.karen
Facebook: @foodbypontus
Foto: Emilie Andersson