Pontus Karén Mat & Dryck
Tater tots – ett bra bar snacks av Pontus Karén
Tater tots. Receptet skapades för att minska svinnet efter man skurit pommes frites bitar. Det skapades redan 1953. Men detta recept är min version på det, ett enklare, smidigare och enligt mitt tycke godare.
Du behöver.
4 stora fasta potatisar.
1 gullök
1 vitlök
Ca 30 g finhackad persilja.
2 dl maizena
0.5 L rapsolja för fritering.
Gör så här.
Skala och sen koka potatisen. Häll av och pressa eller “stompa” den utan vätska. Finhacka vitlök, persilja och lök. Bryn tills det mjuknat. Blanda allt tillsammans, salta och peppra eftersmak. Jag gillar mycket salt.
Forma sedan “köttbullar” eller gnocchi formade “skapelser”. Vänd enkelt runt i maizena och sedan fritera. Detta serveras absolut bäst tillsammans med en bbq sås, Guacamole / ostsås eller aioli.
Fred, Kärlek & Passion.
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
Följ mig gärna på, mygatemagazin.se
instagram: @pontus.karen
Facebook: @foodbypontus