Mat & Dryck
SNITTAR TILL CHAMPAGNE
När man ska servera snittar till champagne så passar kanapéer med olika fyllningar perfekt.
Laxkanapé
- 2 skivor formbröd
- 2 msk Arla® färskost naturell
- ½ msk senap
- 1 msk hackad färsk dill
- 2 skivor kallrökt lax
Räkkanapé
- 2 skivor formbröd
- 2 msk Arla® färskost naturell
- 1 tsk dijonsenap
- ½ msk färsk gräslök
- 50 g skalade räkor
SNITTAR MED RÖKT LAMM
Receptet gäller för ca 30 st
- 250 g rökt lammfiol
- 150 g Castello® ekologisk färskost vitlök
- 8 skivor kavring
- 1 kruka färsk timjan
SNITTAR MED LÖJROM
Receptet är för ca 12 stycken
- 2 mjuka tunnbröd, ca 20 x 25 cm
- 4 hårdkokta ägg
- 50 g sardellfiléer
- 1 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
- 1 tsk dijonsenap
- ½ dl hackad färsk gräslök
- 1 krm svartpeppar
Laxkanapé & Räkkanapé
Gör så här:
Rör ihop färskost, senap och dill. Bred på brödskivorna, stansa ut 4 cirklar. Dela laxskivorna på mitten. Lägg på laxskivorna och garnera ev med dill. Blanda färskosten med dijonsenap och gräslök, bred på brödskivorna. Stansa ut 4 cirklar. Lägg på räkorna och garnera ev med gräslök. Klipp ner krassen i smöret, blanda och bred på brödskivorna.
SNITTAR MED RÖKT LAMM
Gör så här:
Skär köttet i mindre bitar och hacka det fint i matberedare eller mixer. Lägg i färskosten och mixa det slätt. Skär brödet i små fyrkanter eller ta ut rundlar med ett glas eller en stansring. Klicka röran på brödet och garnera med färsk timjan eller persilja.
SNITTAR MED LÖJROM
Gör så här:
Skala och mosa äggen med en gaffel. Låt sardellerna rinna av och finhacka dem. Blanda ägg, sardeller, crème fraiche, senap, gräslök och peppar. Bred ut röran på tunnbröden och rulla ihop från långsidan. Låt dem ligga i plast i kylen. Skär varje rulle i 6 bitar. Garnera med rom och gräslök.