Siri Barjes kroppkakor med svenskodlade bönor gör julbordet grönare
Julen är en av våra mest älskade mathögtider och i takt med att allt fler väljer att äta vegetariskt har efterfrågan på gröna alternativ på julbordet ökat. Nu tipsar kocken och matinstagrammaren Siri Barje om att laga en traditionell öländsk julbordsspecialitet på nytt sätt – med nya färdigkokta bönor från GoGreen, som odlats på just Öland.
Många förknippar julen med klassiska rätter som köttbullar, lax eller skinka. I och med att intresset för vegetariska alternativ blivit allt större har dock julbordets klassiska rätter börjat få sällskap av allt fler gröna inslag.
– Det finns mängder av spännande vegetariska smaker som passar perfekt just för julen – antingen som komplement till de klassiska rätterna eller för sig själva. Varför inte testa en traditionell öländsk julrätt i vegetarisk tappning? Med öländska bönor som bas blir rätterna lite extra matiga och mättande! säger Siri Barje.
Det finns ett ökat intresse i Sverige för svenskodlade råvaror och GoGreens nya bönor är de första färdigkokta bönorna som odlats i Sverige. Bönor är en mångsidig och smakrik råvara som kan användas på många olika sätt – och är dessutom en bra källa till protein.
Bönor go green julbord Kidneybönor kock kroppkakor Mat Mygate Magazine recept Siri Barjes Svarta bönor vegetariskt