Klassisk, krämig silltårta
Klassisk, krämig silltårta med kavring i botten
Klassisk, krämig silltårta med kavring i botten. Vacker och god med både matjes- och ansjovisfiléer. Perfekt till buffén.
Receptet gäller för 12 bitar
Ingredienser:
Botten
75 g Arla® Svenskt Smör
150 g kavring
Fyllning:
2 gelatinblad
100 g inlagd sill
70 g matjessill i bitar, spar lite spad
30 g ansjovisfilé
3 dl Arla® gräddfil
150 g Arla® färskost naturell
1 rödlök
1 kruka färsk dill
Garnering:
2 ägg
1 kruka färsk gräslök
1 rödlök
Gör så här:
Smält smör. Mixa kavring och blanda med smöret och pressa ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Skala och finhacka löken, hacka dillen. Skär sillen i mindre bitar och blanda med gräddfil, färskost, rödlök och dill. Smält gelatinbladen i en kastrull med ca 2 msk av spadet från matjessillen. Vänd ner det smälta gelatinet i smeten. Häll smeten i formen och låt stå i kyl minst 2 tim. Koka äggen, skala och finhacka dem. Skala och finhacka rödlöken och skär gräslöken fint. Garnera tårtan med ägg, rödlök och gräslök innan servering.