Charkbrickan har hittat sin plats som ett självklart inslag på svenska middagsbord – från fredagsmys till fest. Nu får den ett nytt tillskott när Scan utökar sitt sortiment av lufttorkade charkuterier med en helt ny salami – Cheddarsalami med generösa bitar av lagrad Kvibille® Cheddar. Den lufttorkade salamin är en smakrik nyhet där nötighet möter sälta och syra.
Charkbrickan har etablerat sig som ett modernt och socialt sätt att umgås över mat. I takt med att svenskar satsar alltmer på vardagslyx, kvalitetsprodukter och delade smakupplevelser har charkbrickan blivit ett givet inslag vid både helg och högtid. Nu presenterar Scan tillsammans med Kvibille® Cheddar en nyhet för alla ost- och charkälskare – Cheddarsalamin. Resultatet av samarbetet är en lufttorkad salami av svenskt fläskkött, generöst smaksatt med bitar av lagrad Kvibille® Cheddar. Kombinationen förenar det bästa av två svenska hantverkstraditioner – chark och ost – och bjuder på en smakupplevelse med både djup och karaktär.
– Kombinationen av lufttorkad salami och lagrad Kvibilleost ger inte bara en spännande smakprofil – den speglar också Scans hantverkskunnande och vår kärlek till svenska råvaror. Vi är glada över att vi genom samarbetet med Kvibille kan erbjuda en unik svensk delikatess till charkbrickan, säger Eva Tiedman Brand & Category Development Manager på Scan Sverige.
Svensk lufttorkning med omsorg hela vägen
Scans lufttorkade charkuterier är gjorda på 100 % svenskt kött – från djur som fötts upp i Sverige, där reglerna för djurhållning hör till de strängaste i världen. Sverige har dessutom EU:s lägsta antibiotikaanvändning och korta transporter, vilket bidrar till hög kvalitet och trygg mat. Produkterna torkas långsamt i Halmstad under noggrant kontrollerade förhållanden, vilket ger en fyllig smak och lång hållbarhet. När du väljer svenskt kött stöttar du dessutom Scans bönder och bidrar till ett mer klimatsmart jordbruk.
Smakkombinationer som lyfter Scan Cheddarsalami
Scan Cheddarsalami passar utmärkt såväl till fest som vardag. Den gör sig lika bra som huvudnummer på charkbrickan som i en matig pastasallad eller på ett rostat surdegsbröd. Passande tillbehör är gröna oliver, ruccola, picklade grönsaker och solmogna tomater. Som dryckesval rekommenderas ett glas Pinot noir, ett friskt veteöl eller en alkoholfri äppelmust för att lyfta fram den nötiga och syrliga smaken i salamin.
Cheddarsalami 75g
En smakrik lufttorkad salami på fläskkött, med bitar av lagrad Kvibille® Cheddar (21%). Skivad i tunna skivor. Rekommenderat pris är 34,90 kr.