Festmat!
Rimmade torskflakes
En sagolik blandning smaker från rimmad torsk, citron- och honungsglaserade rödbetor, getost och bacon. Hur gott som helst.
Ingredienser
4 portioner
0,4 kg Norsk Torskryggfilé
200 g rödbeta, inlagd
0,8 dl honung
200 g chèvre ost
80 g bacon
40 g pinjenötter
0,4 st citron
ärtskott
olivolja
salt och peppar
Gör så här:
Rimma torsken genom att gnida in den i salt och låt den ligga framme i ca 30 minuter.
Baka fisken i ugnen på ca 100° till en kärntemperatur på ca 50°. Låt svalna.
Skär rödbetorna i små klyftor, värm honungen i en kastrull och pressa i saften från en halv citron.
Vänd ner betorna och låt dem glaseras i ett par minuter, smaka av med lite salt.
Stek det tärnade baconet knaprigt och lägg på hushållspapper för att torka.
Plocka sedan torskköttet genom att försiktigt trycka på det och låta det skiva sig i sina naturliga lameller.
Sprid ut torsken, rödbetorna och baconet på en tallrik.
Smula över getosten och skotten, avsluta med att droppa över olivolja och citron.
Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.